Twee nieuwe premières vanaf eind mei op BBC First, plus de serie Snatch

Premières van de nieuwe Britse dramaseries The Split en Little Women op BBC First

Plus het eerste seizoen van de serie Snatch

Eind mei onthult BBC First de nieuwe, zesdelige dramaserie The Split van de prijswinnende producent Abi Morgan (River, Suffragette, The Iron Lady). De Nederlandse acteur én winnaar van de Platin Film, Barry Atsma (Er komt een vrouw bij de dokter, Loft), en BAFTA-genomineerde Nicola Walker (Unforgotten) vertolken de hoofdrollen. The Split laat ons meekijken in de wereld van machtige vrouwelijke scheidingsadvocaten en zoomt in op het leven van drie zussen - Hannah, Nina en Rose. Hannah en Nina zijn gerespecteerde scheidings- en familierechtadvocaten die werken voor twee rivaliserende kantoren. Rose daarentegen is nog altijd op zoek naar haar plekje in het advocatenwereldje.

Little Women, gebaseerd op de universeel bekende roman van Louisa May Alcott, is een nieuwe, drie uur durende verfilming van de prijswinnende producenten Heidi Thomas (Call the Midwife) en Vanessa Caswill (Thirteen). Little Women speelt zich af in 1868 en neemt ons mee doorheen de moeilijke jeugd van de vier March zussen. Terwijl hun vader aan het front vecht, draagt hun alleenstaande moeder (Emily Watson, BAFTA-winnaar en Oscar-genomineerde) zorg voor hen. Maya Hawke (Stranger Things), Annes Elwy (King Arthur), Kathryn Newton (Three Billboards Outside Ebbing Missouri) en Willa Fitzgerald kruipen in de huid van de vier zussen.

The Split gaat in première op BBC First op maandag 28 mei 2018 om 21:00 uur

The Split

The Split speelt zich af in Londen, de hoofdstad als het op scheidingszaken aankomt en waar de rivaliteit tussen advocaten hoog is. In de loop van de afleveringen verstrengelen verschillende persoonlijke en professionele levens zich met elkaar. Een reeks scheidingszaken, schandalen en vooral belangrijke overeenkomsten volgen elkaar razendsnel op. De dramaserie toont ons hoe de vork in de steel zit in het moderne huwelijk en geeft daarmee een nieuwe betekenis aan de concepten ‘toewijding’ en ‘familie’. The Split is een authentieke, veelzijdige en gevatte weerspiegeling van het huwelijk in de 21ste eeuw en fietst ons door het leven van de Defoes.
Hoofdrolspelers Hannah Defoe (Nicola Walker, Last Tango in Halifax), haar zus Nina (Annabel Scholey, Being Human) en hun moeder Ruth (Deborah Findlay, Cranford) komen in aanraking met rampzalige relaties en liefdesaffaires op de werkvloer. Daarnaast proberen ze zelf hun eigen, vaak ingewikkelde, huishoudens in goede banen te leiden. De zesdelige serie werd geschreven door BAFTA - en Primetime Emmy-winnares Abi Morgan (Iron Lady), geproduceerd door BAFTA-winnares Jane Featherstone (Broadchurch, River, Humans) en geregisseerd door Jessica Hobbs (Broadchurch, Apple Tree Yard, The Slap).

 

Little Women gaat in première op BBC First op dinsdag 29 mei 2018 om 21:00 uur

Little Women

Little Women is een semi-autobiografische roman die het ontregelde leven van Louisa May Alcott’s eigen familie belicht. We volgen het leven van de vier March zussen tijdens de politieke vergelding. Meg (Willa Fitzgerald), Jo (Maya Hawke, Stranger Things), Beth (Annes Elwy, King Arthur), en Amy (Kathryn Newton, Three Billboards Outside Ebbing Missourri) groeien op tot eigenwijze pubers wanneer hun vader aan het front vecht.
Onder het nauwlettend oog van moeder Marmee (Oscar -  en BAFTA-nominee Emily Watson, Appropriate Adult) ontdekken de meisjes wat het betekent om een jonge vrouw te zijn: van rolpatronen tot zusterlijke rivaliteit, liefde, verlies en huwelijksbeloften. De vier zussen kunnen gelukkig rekenen op hun charmante buurjongen Laurie Laurence (Jonah Hauer-King), hun chagrijnige, rijke tante March (Angela Lansbury, Murder She Wrote) en welwillende buur Mr. Laurence (Michael Gambon, Harry Potter, Fortitude). Tot op vandaag blijft Little Women even aannemelijk en relevant als in 1868 toen het boek voor het eerst op de markt verscheen.
Little Women is een allround productie van Playground (Wolf Hall, Howards End) en een co-productie van Masterpiece (Public Broadcasting Services).

 

Het eerste seizoen van Snatch gaat in première op BBC First op donderdag 31 mei 2018 om 21:00 uur

Snatch

De tv-verfilming van de Brits-Amerikaanse film Snatch draait om een groep veelbelovende dealers die na een lading gestolen goudstaven in de harde wereld van de georganiseerde misdaad belanden. Het eerste seizoen bevat tien afleveringen met Rupert Grint (Harry Potter), Luke Pasqualino (The Musketeers, Our Girl), Lucien Laviscourt, Stephanie Leonidas, Tamer Hassan en de aanstootgevende Dougray Scott.


BBC First is in Nederland beschikbaar via:

  • Caiway kanaal 17 
  • Ziggo kanaal 22
  • KPN kanaal 25
  • T-Mobile Thuiskanaal 110
  • Telfort kanaal 25
  • XS4ALL kanaal 25
  • Kabelnoord kanaal 165
  • Plinq kanaal 65S
  • KV kanaal 47
  • Stichting Kabeltelevisie Pijnacker kanaal 22
  • TriNed kanaal 130
  • Kabelnoord kanaal 139
  • Delta (zeelandnet) kanaal 20
  • Breedband Helmond kanaal 16

BBC First Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina