Rock, The

Totaalbeoordeling:

5.4
DVD

Rock, The (DVD)
Samenvatting

The Rock is een film met echt alle aspecten om een succesvolle actiefilm te creeren: een perfecte misdaad, een agent met een idyllisch fijn leven die een levensgevaarlijke missie moet begaan, het leven van onschuldige mensen dat in de gevaar komt, een schurk waar toch sympathie voor te voelen is, een paar goede achtervolgingen, veel spannende gevechten al dan niet met de meest geavanceerde wapens, exotische locaties, en zo verder. Een beroemde Amerikaanse generaal (Ed Harris) bezet het inmiddels niet meer gebruikte Alcatraz en gijzelt daarin een aantal onschuldige toeristen. Door te dreigen met een offensief van chemische wapens, probeert hij een schadevergoeding bij de Amerikaanse regering te krijgen voor de vele doden die zijn gevallen tijdens zijn missies. In de tegenaanval roept de FBI de hulp in van de enige persoon die ooit uit Alcatraz is kunnen ontsnappen: John Mason (Sean Connery) een oude Engels geheim agent. Hij moet samen met Stanley Goodspeed (Nicolas Cage) ongemerkt Alcatraz binnen zien te komen om daar de wapens onschadelijk te maken. Een zeer spannende film!

Commentaar

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 1996
Speelduur: 131 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Italiaans
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 8711875930119

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van The Rock is zeker niet slecht. De film is op zeer veel verschillende locaties opgenomen: van zeer lichte opnames in San Fransico tot zeer duistere opnames in en om Alcatraz. Onderstaande screenshots geven een indruk van de beeldkwaliteit van The Rock.

Geluidskwaliteit

De Dolby Digital 5.1 soundtrack van de film is zeer helder en heeft een perfecte geluidskwaliteit. Helaas worden de beide achter speakers toch te weinig gebruikt. Wat vooral goed is aan de The Rock soundtrack is de perfecte achtergrond muziek. Bij iedere scène is ervoor gezorgd dat de achtergrond muziek precies bij de beelden aansluit. In de actiescènes kun je dan ook heel wat opzwepende spannende muziek verwachten.

Extra's

Over de extra\'s kunnen we helaas erg kort zijn: die zijn er namelijk in zijn geheel niet. Een gemiste kans, want een leuke documentaire over Alcatraz had de DVD niet misstaan. Standaard extra\'s zoals de originele trailer of een behind-the-scenes documentaire moeten we ook missen bij The Rock.

Conclusie

The Rock vind ik persoonlijk een van de beste actie films die ik ken. Zoals al gezegd biedt deze film alles wat een goede actie film moet bevatten en als je daar de mooie beelden en de prachtige muziek bij optelt, krijg je een echte top film! Alleen dat zou al een reden zijn om deze DVD aan te schaffen. Toch had Warner iets meer tijd in de productie van deze DVD mogen steken, want DVD\'s zonder extra\'s zijn eigenlijk niet meer van deze tijd.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Bjorn vanhuffel  |  13-04-2007

Dit vind ik persoonlijk de beste actiefilm ooit, dat komt door de non-stop actie, de geweldige cast en de prachtige muziek. Deze film verdient een dikke 10 op10...
Lees meer >

Wizz-Art  |  21-09-2004

De allerbeste actiefilm ooit! Heb deze op VHS versleten en op DVD gaat 'ie er nog steeds met regelmaat in de speler. De film heeft een geweldige cast, geweldig...
Lees meer >

Marty vanluit  |  05-09-2001

Weer een meesterwerkje van "sir" sean Connery. Hij kan zich helemal uitleven in deze dijk van een film. Vooral de combinatie met Nicolas Cage is subliem! Al een...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
?

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:-
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
5.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 78
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.