Let's Play Darts

Recensent:
Eric van Ballegoie
07-01-2004

Totaalbeoordeling:

5.3
DVD

Let's Play Darts (DVD)
Samenvatting

Darts mag zich de laatste jaren gelukkig prijzen met een steeds verder groeiende populariteit. Sinds Raymond van Barneveld in 1998 voor het eerst de Embassy World Championship won is darts niet meer weg te denken in Nederland. In de jaren daarna wist hij die titel nog twee maal te veroveren en daarmee maakte hij zich tot één van de groten in de dartswereld. Door het succes van Van Barneveld wordt er momenteel meer darts op de Nederlandse TV uitgezonden dan ooit te voren. Op dit moment is de Lakeside World Professional Darts Championships 2004 (Embassy) in volle gang en wederom is Van Barneveld van de partij met als doel een vierde zege.

Commentaar

Inspringend op de populariteit van darts in Nederland brengt B-Motion nu een DVD uit met de titel \'Let\'s Play Darts\'. De DVD richt zich op de hoogtepunten van de Embassy van de laatste jaren, te beginnen in 1998. De DVD bevat beelden uit de belangrijkste partijen op de Embassy in de periode 1998-2003. Het geheel is voorzien van Engelstalig (BBC?) commentaar, afgewisseld en aan elkaar gepraat door Co Stompé. Naast dit belangrijkste onderdeel op de DVD vinden we ook een tips van Co Stompé terug, evenals een hoekje met de meest opvallende of mooie beelden uit de geschiedenis van de Embassy.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Sport
Regio: 2
Jaar: 2003
Speelduur: 89 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Nederlands
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Uitgever: B-Motion
EAN: 8717306270045

Extra's

  • Tips & Tricks met Co Stompé
  • Embassy emoties
  • Opkomst spelers
  • Streaker Incident
  • Double Trouble
  • Favoriete Darts Moment
  • Paul Lim's negen-darter

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Zoals te verwachten was worden de beelden op de DVD gepresenteerd in standaard 4:3 formaat. De beeldkwaliteit is redelijk, al is het uiteraard geen topbeeld. Er is op enkele momenten dot crawl te zien en ook lichte beeldruis is af en toe zichtbaar. Het TV-beeld is uiteraard interlaced van aard, op één hoofdstuk uit het jaaroverzicht na, hier is het TV-beeld door een de-interlacer gehaald wat schokkerige beelden oplevert en geen verbetering van de beeldkwaliteit sorteert, een slordige fout dus. Het gaat hierbij om de eerste partij uit het overzicht van 1999, tussen Hankey en Carter. De ondertiteling staat netjes onderin beeld, helaas bevat de ondertiteling wel veel (vertaal)fouten.
Verder valt er helemaal niets op het beeld aan te merken, de kwaliteit van het beeld op de DVD is in vrijwel alle gevallen beter dan het beeld wat je via de kabel van SBS ontvangt.

Geluidskwaliteit

Over het geluid kunnen we heel erg kort zijn. Het stereo Dolby Digital 2.0 geluid met een bitrate van 224 kb/s is prima, de commentaarstemmen zijn duidelijk verstaanbaar.

Extra's

Deze DVD bevat naast een overzicht van de laatste jaren van de Embassy ook een aantal extra\'s.

Tips & Tricks met Co Stompé

Volgens de inlay bevat dit deel van de DVD het volgende:
\"Co Stompé en Jacques Nieuwlaat geven tips over het dartspel, welke materialen je kunt gebruiken en hoe je je spel kunt verbeteren. Zij gaan ook in op belang van goed rekenwerk en psychologische oorlogsvoering in het spel. Deze sectie bevat tevens een truc die u zelf maar niet moet uitproberen!\"

Op zich klopt dat allemaal wel, maar persoonlijk vond ik de \'tips\' nogal tegenvallen, er worden namelijk nauwelijks tips gegeven. Wel worden de basisbeginselen van darts duidelijk uitgelegd, maar iedereen die een paar darts toernooien op TV heeft gezien zal weinig tot niets nieuws te weten komen.

Onder het kopje \'Special Features\' vinden we een aantal korte clips waarvan de titels voor zich spreken:

Embassy emoties

Een korte clip met uitbundige toeshouwers en spelers.

Opkomst spelers
Veel spelers hebben een aparte opkomst, in dit clipje passeren een aantal spelers de revue.

Streaker Incident
In 2001 werd de partij tussen Ted Hankey en Shaun Greatbath onderbroken door een dame die naakt door de zaal en over het podium rende. Dit leverde de nodige constagnatie op en het geheel is op de DVD terug te vinden.

Double Trouble
Het uitgooien van de dubbels kan nogal wat problemen opleveren, hier zien we hoe Wade en Baxter de grootste problemen hebben met het raken van de dubbels.

Favoriete Darts Moment
In iets minder dan een minuut zien we een clip uit 1992, de finale tussen Phil Taylor en Mike Gregory.

Paul Lim\'s negen-darter
Bij het 501 darts spel is het mogelijk om met slechts negen pijlen uit te gooien. Dit gebeurt echter zo zelden dat het prijzengeld wat op een negen-darter staat hoger is dan het prijzengeld voor het winnen van de finale. Op deze DVD vinden we de leg van Paul Lim die het op de Embassy klaart om met 9 negen darts uit te gooien.

Conclusie

Let\'s Play Darts is een leuke DVD over de (recente) historie van de Embassy, het tournooi dat nu door het leven gaat als de \'Lakeside Championship\'. Helaas zijn de gemaakte keuzes van de wedstrijden die in samenvatting terug te vinden zijn niet altijd helemaal te begrijpen en lijken de samenstellers hier en daar wat van de hak op de tak te springen. De extra\'s zijn leuk, maar vielen ons een klein beetje tegen. Toch is dit een erg leuke DVD voor de dartsliefhebber die de hoogtepunten van de Embassy die op deze DVD zijn terug te vinden zeker zal waarderen.

Laatste reacties

DVD Watcher  |  02-08-2004

Toch is het best een leuke dvd..... voor een darts liefhebber wel verplichte kost, beetje van de hak op de tak regie, maar de meeste hoogtepunten van Raymond st...
Lees meer >

Mariner Blues  |  09-01-2004

Toch is het best een leuke dvd..... voor een darts liefhebber wel verplichte kost, beetje van de hak op de tak regie, maar de meeste hoogtepunten van Raymond st...
Lees meer >

Marc Raps  |  09-01-2004

Euh... Tja, wat moet je hiervan zeggen? :? - Marc
Lees meer >

Headhunter  |  09-01-2004

Hmm, misschien toch ook maar's aanschaffen. :)
Lees meer >

Acinony  |  08-01-2004

deze komt zeker weten bij mijn verzameling.. :? dito ! of moet ik zeggen: "check" ?! :lol:
Lees meer >

AnnaEvers  |  08-01-2004

deze komt zeker weten bij mijn verzameling.. :?
Lees meer >

JFC_  |  07-01-2004

Ik denk dat deze tussen nu en vier maanden gratis bij twee pakjes boter van de buurtsuper te verkrijgen is...
Lees meer >

Elessar  |  07-01-2004

Een dvd van t darten??? Ze zetten ook alles op dvd zeg! Maar voor de fans is t natuurlijk wel leuk! :D
Lees meer >

patrick1975  |  07-01-2004

tips en trucs van co stompé bloopers van professionele darters :shock: hebben ze dit niet verkeerd op de hoes gezet? 8) Inderdaad, dat moet zijn: ...
Lees meer >

adelante  |  07-01-2004

tips en trucs van co stompé bloopers van professionele darters :shock: hebben ze dit niet verkeerd op de hoes gezet? 8)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:6
Extra's:6
3.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 72
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.