Serving Sara

Recensent:
Marcel den Haan
16-03-2004

Totaalbeoordeling:

4.9
DVD

Serving Sara (DVD)
Samenvatting

Sara (Elizabeth Hurley) is gelukkig getrouwd met haar man Gordon (Bruce Campbell), althans dat denkt ze. Terwijl ze op bezoek is in New York komt Joe (Matthew Perry) bij haar aan de deur om de echtscheidingspapieren te overhandigen. Sara is geschokt en verbaasd. Ze realiseert zich al snel dat ze geen enkel recht heeft op het geld dat ze samen met haar man heeft verdiend. Ze doet Joe een voorstel dat hij niet kan weigeren en samen beginnen ze aan een missie die hen dwars door Amerika zal brengen.

Commentaar

Met de filmcarrière van Matthew Perry wil het maar niet echt vlotten. Ook Elizabeth Hurley heeft menig flop op haar naam staan. Samen mogen ze het nu proberen in deze film. Het moet gezegd worden, het is een aardige film geworden. Geen hoogvlieger die je meerdere malen zal bekijken, maar voor een avondje filmkijken zonder al te veel na te denken, voldoet de film zeker. De verschijning van Hurley draagt hier ook zeker aan bij. Het blijft natuurlijk een hele mooie vrouw om naar te kijken. De rol die Perry speelt doet een beetje denken aan zijn rol in Friends.Van dat imago zal hij ook niet snel afkomen. Hou je van een luchtige komedie waar je niet te veel bij na hoeft te denken, dan is dit zeker een film voor jou.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2002
Speelduur: 102 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • DTS 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Paradiso Home Entertainment
EAN: -

Extra's

  • Trailer
  • Deleted Scenes
  • Outtakes
  • Also Available
  • Alternate & Extended Scenes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in de verhouding 1.78:1 op de DVD en is anamorf. Van een recente film zoals deze mogen we wel wat verwachten qua beeldkwaliteit en gelukkig worden we niet teleurgesteld. De transfer scoort boven gemiddeld. De kleuren zijn mooi helder en qua scherpte kan deze transfer zich meten met de beste. Dit alles levert een mooi gedetailleerd beeld op. Helaas is in een aantal scènes wat edge enhancement te zien en ook filmgrain is af en toe duidelijk zichtbaar. De film is verdeeld in 16 hoofdstukken. De ondertiteling is mooi onder in het beeld geplaatst en is duidelijk leesbaar.

Geluidskwaliteit

Voor het geluid is er de keuze tussen een Dolby Digital 5.1 track (448 Kb/s) en een DTS 5.1 track (754 Kb/s). Na het beluisteren van beide tracks kunnen we zeggen dat het verschil tussen de twee minimaal is. Toch krijgt de DTS track de voorkeur. Dit omdat er in het totale geluidsbeeld wat meer detail te horen is. De film bestaat voornamelijk uit dialoog, welke dan ook duidelijk en helder te volgen is via de centerspeaker. De muziek en omgevingsgeluiden worden mooi weergegeven via de frontspeakers. Af en toe zijn er wat omgevingsgeluiden te horen via de surroundspeakers. Tijdens de scènes met muziek laat ook het LFE kanaal van zich horen. Beide tracks zijn dus uitstekend en laten een mooi ruimtelijk geluidsbeeld horen.

Extra's

Om de DVD compleet te maken zijn er enkele extra’s te vinden. De menuschermen bestaan uit statische achtergronden zonder muziek. Alle extra\'s zijn te bekijken in het beeldformaat 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 Kb/s).
Trailer
Een ruim 1½ minuut durende trailer van de film.

Deleted Scenes en Extended & Alternate Scenes
Scènes die of helemaal uit de film gehaald zijn of zijn ingekort. De scènes zijn te bekijken met het originele geluid of met commentaar van de regisseur.

Outtakes
Hier zijn wat scènes te zien die fout gegaan zijn of overnieuw moesten voor wat voor reden dan ook.

Also Available
Trailers van drie films die ook verkrijgbaar zijn van Paradiso. De trailers zijn ook te zien aan het begin van de DVD. Je kan naar het menu door op de skiptoets te drukken. De menutoets helpt in dit geval niet. Het gaat om de volgende drie films:


  • Wisegirls
  • A Walk To Remember
  • Spirited Away

Conclusie

Serving Sara is een redelijk leuke film geworden die zeker geschikt is voor een avondje lachen. De film is op sommige momenten erg voorspelbaar, maar met het verstand op nul kun je er toch een leuke avond aan beleven. Matthew Perry’s rol lijkt op die van uit Friends en Elizabeth Hurley is altijd een genot om naar te kijken. De DVD biedt een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit en ook zijn er wat extra’s aanwezig om de DVD compleet te maken. Echt schokkend zijn de extra’s echter niet.

Laatste reacties

pieter bond  |  23-03-2005

Wel Grappig.Eens leuk om 1 keer te zien..
Lees meer >

Sam Van Ghelder  |  25-03-2004

Elizabeth Hurley is yummy, maar dat is nog geen reden om deze dertien-in-een-dozijn film te kopen. Misschien een huurbeurtje waard.
Lees meer >

Marc Raps  |  17-03-2004

Vorig jaar gezien in het vliegtuig en deze film kon me absoluut niet boeien. Goh. Ik heb 'm ook al in 't vliegtuig gezien. Dat zegt meestal al genoeg. - M...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  17-03-2004

Bruce Campbell??? Is dat dezelfde als van Evil Dead??? Ja.
Lees meer >

Gerben van der Leun  |  16-03-2004

Bruce Campbell??? Is dat dezelfde als van Evil Dead???
Lees meer >

Richard B.  |  16-03-2004

Ik vlieg niet zoveel maar volgens mij is het filmaanbod in vliegtuigen niet zo breed: kwalitatief EN kwantitatief. :?
Lees meer >

Micoom  |  16-03-2004

Het was blijkbaar wel DE vliegtuig film van afgelopen jaar. :D Heb hem ook daarin gezien... Was wel aardig. Leuk om eens te zien.
Lees meer >

Marcel den Haan  |  16-03-2004

Outtakes Hier zijn wat scènes te zien die fout gegaan zijn of overnieuw moesten voor wat voor reden dan ook. Overdoen of opnieuw. Overnieuw bestaat niet :...
Lees meer >

Reginald  |  16-03-2004

weet dat ik hem heb gezien maar kan er niet echt meer iets over herinneren, zegt misschien genoeg denk ik ...
Lees meer >

Hankster  |  16-03-2004

ik ben een groot fan van Matthew Perry, maar deze film hoef ik zelfs niet te zien... 't Zou goed voor z'n carrière zijn als hij eens een heel andere rol zou ...
Lees meer >

scheur  |  16-03-2004

Heb deze ook in het vliegtuig gezien,maar vond hier dus geen ene f##k aan !!!!! :evil:
Lees meer >

dimension  |  16-03-2004

nou richard, ik vond em dus wel leuk...en elizabeth hurley is hier fucking lekker in!!!! damn...serieus...
Lees meer >

Richard B.  |  16-03-2004

Outtakes Hier zijn wat scènes te zien die fout gegaan zijn of overnieuw moesten voor wat voor reden dan ook. Overdoen of opnieuw. Overnieuw bestaat niet :...
Lees meer >

Bravestarr  |  16-03-2004

Outtakes Hier zijn wat scènes te zien die fout gegaan zijn of overnieuw moesten voor wat voor reden dan ook. Overdoen of opnieuw. Overnieuw bestaat niet :...
Lees meer >

van der velden  |  16-03-2004

heb hem vorig jaar gezien in het vliegtuig hij was wel vermakelijk maar niet echt hoogstaand. je kan bij deze film makkelijk je ogen tien minuten dichtdoen en t...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Grof Seks Anamorf Digital Theater Systems Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:5
2.8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 12
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.