Air Force One

Totaalbeoordeling:

8.2
DVD

Air Force One (DVD)
Samenvatting

In zijn meest gezaghebbende rol tot nu toe speelt Harrison Ford de president van de Verenigde Staten in de actie-thriller Air Force One.
Aan boord van het zwaarst bewaakte vliegtuig ter wereld - het presidentiele toestel - is president Marshall samen met zijn vrouw, dochter en een legertje topambtenaren op weg naar huis.

Commentaar

Ze zijn nog maar net opgestegen of het vliegtuig wordt gekaapt door radicale communisten onder leiding van de meedogenloze terrorist Korshunov (Gary Oldman). Als de gevangen genomen dictator van zijn land niet vrijgelaten wordt, zal Korshunov de passagiers een voor een vermoorden. De best beveiligde man ter wereld moet nu zelf de verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid van iedereen aan boord en voor de toekomst van een vrije wereld! Glenn Close beleeft in Air Force One turbulente tijden als vice-president.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 1997
Speelduur: 120 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Portugees
Uitgever: Touchstone / Warner
EAN: 8711875929939

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Air Force One was een van de eerste DVD\'s. En dat is aan meerdere zaken te merken. Ten eerste is deze disc een zogenaamde flipper. Dat wil zeggen dat je de film halverwege moet omdraaien, wat erg onhandig is. Een tweede indicatie is de bitrate: Deze is verschrikkelijk hoog, zonder dat de beeldkwaliteit bijzonder goed is. Dit komt doordat de MPEG2 encoders in het begin nog niet zo efficient werkten als ze nu doen.

De beeldkwaliteit is overigens redelijk tot goed. De kleurverzadiging en het contrast zijn goed, maar er is wel wat beeldruis en ook edge enhancement is een duidelijk probleem bij deze DVD.

Geluidskwaliteit

Het geluid is lekker. Met name in de actiescenes is de 5.1 kanaals track uitstekend. De muziek is mooi en past goed bij de film. Prima geluid.

Extra's

Deze DVD bevat geen extra\'s.

Conclusie

Air Force One is een spannend popcorn film. Persoonlijk vind ik de film aardig, niet meer dan dat. Er wordt veel van blue-screen gebruik gemaakt, en helaas op een manier dat dit duidelijk zichtbaar is. Voor de rest zijn beeld en geluid voldoende, maar helaas bevat de DVD geen extra\'s. Leuke film om een keertje te huren.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Tarkus  |  15-09-2012

Het is zeker niet de eerste keer dat ik deze film zie, en ik vind het nu nog steeds ene zeer goede film. Puike actiescènes, prima vertolkingen door een prachtig...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
?

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:-
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
8.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 49
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.