Please Give

Totaalbeoordeling:

7
DVD

Please Give (DVD)
Samenvatting

Cathy (Catherine Keener) en Alex (Oliver Platt) wonen in een mooi appartement in Manhattan en hebben samen een meubelzaak met retro stukken die ze voor fikse prijzen verkopen. Ze hebben een oogje op het appartement naast hen, dat ze willen annexeren in een grote verbouwing. Hun 91-jarige buurvrouw Andra (Ann Morgan Guilbert) wil echter maar niet het loodje leggen. Andra wordt goed verzorgd door haar zorgzame kleindochter Cathy (Rebecca Hall). Ze is al lange tijd single, maar er glooit hoop aan de horizon wanneer een patiënt van haar Cathy aan haar kleinzoon Eugene (Thomas Ian Nicholas) voorstelt. Mary (Amanda Peet), de zus van Cathy, bouwt een muurtje om zich heen nadat haar relatie recentelijk is stukgelopen. Ze begint een affaire met Alex, die zelf eigenlijk niet weet waarom hij daar aan begonnen is. Cathy is ook zoekende naar een doel in haar leven. Ze kan moeilijk tegen ongelijkheid en geeft willekeurige zwervers twintigjes, tot grote ergernis van haar tienerdochter Abby (Sarah Steele). Ze is op zoek naar vrijwilligerswerk maar vind het moeilijk om haar plekje te vinden. De levens van deze mensen zijn sterk in beweging en raken steeds meer met elkaar verweven. In het licht van al deze veranderingen leren ze veel over zichzelf.

Commentaar

Please Give is typisch zo'n film die je gemakkelijk kunt mislopen omdat deze vrij beperkt is uitgegeven en ook de reclamecampagne mag niet in de schaduw staan van die van een grote zomerblockbuster. Bij toeval komt deze dan toch op je pad, zoals bij ondergetekende het geval was via deze recensie. Please Give is een heerlijk eigenzinnige productie met een cast die eveneens als zodanig bestempeld kan worden. Niet de allegrootste namen, maar ze hebben hun sporen inmiddels wel verdiend. Zo speelden bijvoorbeeld Catherine Keener en Rebecca Hall in een of meerdere films van Woody Allen met een gelijksoortig genre. Oliver Platt en Amanda Peet zijn typisch van die 'waar ken ik ze nou toch van gezichten' en het antwoord op die vraag heeft vele verschillende mogelijke antwoorden. Alle elementen vallen hier op zijn plaats en het is dan ook de chemie tussen de personages die de film meestal doet werken. Een prachtig voorbeeld hiervan is de scène aan de eettafel, de ene ongemakkelijke scène volgt de andere op. Verder doet de film als geheel en het verloop van het verhaal heel erg sterk denken aan hierboven genoemd auteur Woody Allen. Nicole Holofcener geniet een stuk minder naam en faam. Haar grootste productie hieraan voorafgaand was het matig ontvangen Friends with Money. Het mag gezegd worden, Holofcener neemt met deze film een risico. Ze maakt met Please Give namelijk een dramafilm met veel komedieaccenten. Dit in een tijd dat de meeste komedies uit Hollywood heel wat minder subtiel zijn in hun grappen en grollen. De humor moet je dan ook liggen, maar weinigen zullen een glimlach kunnen onderdrukken bij het zien van de prachtrol van Ann Morgen Guilbert. Waar de film enigszins nat gaat is tijdens het einde, waar de hoofdpersonages allemaal een plotselinge, sterke transformatie in positieve zin ondergaan. Dit had niet zo breed uitgemeten hoeven worden en had best wat subtieler gekund. Gelukkig blijft er genoeg te genieten over voor genreliefhebbers, in deze kleine, oprechte en persoonlijke film.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Komedie
Regio: 2
Jaar: 2010
Speelduur: 87 min
Verpakking: Keepcase
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, En vele andere
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
EAN: 8712609663457

Extra's

  • Outtakes
  • Theatrical trailer
  • Nicole Holofcener

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De 2.35:1 transfer wordt op anamorfe wijze gepresenteerd en is gelijk aan de originele beeldverhouding. De scherpte is over het algemeen prima op orde met hier en daar wat kleine terugval. Kleuren zijn weinig opvallend en dragen een zeer natuurlijke sfeer uit. Schaduwdetail en zwartniveau zijn beide prima. Jammer genoeg is er af en toe wat lichte edge enhancement te zien. Dit verstoort de kijkervaring gelukkig niet enorm.
Het aantal hoofdstukken is met twaalf ietwat aan de karige kant. De ondertiteling is op de juiste hoogte in beeld geplaatst en uitstekend verzorgd.

Geluidskwaliteit

In deze recensie wordt de primaire Engelstalige audiotrack besproken. Deze heeft een Dolby Digital 5.1 (384kb/s) specificatie meegekregen. Daarnaast kan er gekozen worden voor nasynchronisaties in het Spaans, Italiaans of Frans. Deze hebben dezelfde specificaties. Dialogen zijn altijd goed verstaanbaar en dat is toch wel het belangrijkste in een film als deze. De surround kwaliteiten van de track komen eigenlijk alleen goed tot uiting bij de scènes in de film waarin er muziek wordt afgespeeld. Dan zijn ze mooi kamervullend. Al met al een prima track.

Extra's

Please Give is uitgegeven op een enkele DVD die in een standaard keep case zit verpakt. Een handjevol extra's zijn via het hoofdmenu te benaderen. De filmfragmenten hebben een beeldverhouding gelijk aan die van de film en de rest heeft een formaat van 1.78:1. Er is Dolby Digital 2.0 (192 k/b) audio en Nederlandse ondertiteling is optioneel beschikbaar.

Behind the Scenes of Please Give (12 min.)
Een standaard making of die wat inzichten geeft, maar nergens diep gaat.

Outtakes (4 min.)
De overbekende bloopers, alleen outtakes klinkt toch net wat chiquer.

Nicole Holofcener Q&A (8 min)
Met een aanstekelijke zelfspot beantwoordt Holofcener de vragen van journalisten op een zeer originele manier. Wel jammer dat om de minuut dezelfde tussenschermen worden afgespeeld.

Theatrical Trailer (2 min.)
De originele bioscooptrailer van de hoofdfilm.

Conclusie

Please Give gaat over Cathy en Alex die het apartement naast hen van hun kribbige bejaarde buurvrouw Andra willen overnomen. Daarnaast hebben ze hun handen vol aan hun tienerdochter Abby en ook Andra heeft twee dochters die zich in het geheel mengen. Holofcener levert met Please Give een redelijk standaard dramedy af in de traditie van Woody Allen. Nergens heeft het die scherpzinnigheid, maar slecht is het alleszins niet. De DVD is goed op orde en een paar kleine extra's maken het geheel compleet.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:4
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.