Crazy, Stupid, Love.

Recensent:
Koen Koene
22-02-2012

Totaalbeoordeling:

7.5
Blu-ray

Crazy, Stupid, Love. (Blu-ray)
Samenvatting

Cal Weaver (Steve Carell) leidt een redelijk doorsnee leven met zijn vrouw Emily (Julianne Moore) en kinderen. Dit wordt volledig op zijn kop gezet wanneer Emily uit het niets aangeeft van Karl te willen scheiden. Als klap op vuurpijl vertelt ze daar nog even bij dat ze vreemd gegaan is met collega David (Kevin Bacon). Gedeprimeerd verdrinkt Cal zijn verdriet aan de bar. Deze locatie is de thuisbasis van de flamboyante Jacob (Ryan Gosling), een vrouwenversierder in hart en nieren. Hij besluit Cal een handje te helpen om weer aan de vrouw te komen. Zijn uitstraling en zijn kleding zijn namelijk beide wel aan een update toe. Het heeft al snel succes wanneer Cal de lieftallige schoollerares Kate (Marisa Tomei) aan de haak slaat. Om zaken nog verder te compliceren is Robbie verliefd op de babysitter van de familie Jessica (Analeigh Tipton) die op haar beurt wel weer wat ziet in Cal.

Commentaar

Crazy, Stupid, Love. was een grote hit in de bioscopen. Met een budget van 50 miljoen bracht deze prent wereldwijd maar liefst driemaal zoveel op. Dit is niet zo gek, want de film is een frisse wind in romkom land. Het is een verademing om een film in dit genre te zien volop chemie en met echte emotie. De plot is bijna absurd in haar vele relationele ontwikkelingen. Toch vervalt deze nergens in een kluchtige vertoning en blijven alle lijnen overzichtelijk. Een hele prestatie. Bovendien is het leuk om te zien hoe de ene wending op de andere volgt. Dit culmineert een werkelijk hilarische finale waarin alle verhaallijnen en alle betrokken personen (letterlijk) bij elkaar komen. De basis van een man die niet zo vaardig is en die in de liefde is die wordt geholpen door een echte versierder is nu niet bepaald origineel. Het is echter maar een schakel in het geheel. De personages zijn zodanig sympathiek dat je dit de makers al snel vergeeft. Het moet wel gezegd worden dat de balans regelmatig doorslaat richting de meer dramatische kanten aan het verhaal. Een probleem is dit geenszins, want het zorgt nu juist voor wat extra diepgang. De humor zit hem vooral in de flitsend snelle dialogen die doen denken aan de klassieke komedies zoals ze in de jaren ’50 en ’60 in Hollywood veel gemaakt werden. Met als verschil natuurlijk de nodige grove taal en moderniteiten als smartphones. De echte kracht van Crazy, Stupid, Love. zit in de oprechtheid. De personages zijn geloofwaardig en alledaags en de perikelen waar ze in verwikkeld raken uit het leven gegrepen. De cast geeft op uitstekende wijze gestalte aan deze personages en iedereen is goed op elkaar ingespeeld. Liefde wordt in al haar facetten getoond. Inclusief de scherpe randjes.

Crazy, Stupid, Love. is verkrijgbaar op zowel DVD als Blu-ray Disc. Hieronder de recensie van de BD-uitgave. De recensie van de DVD-versie kun je elders op de site lezen.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Drama, Komedie, Romantiek
Regio: B
Jaar: 2011
Speelduur: 118 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case in Slipcase
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.40:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • Dolby Digital 2.0 - Turks
 • Dolby Digital 5.1 - Duits
 • Dolby Digital 5.1 - Frans
 • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
 • Dolby Digital 5.1 - Pools
 • Dolby Digital 5.1 - Russisch
 • Dolby Digital 5.1 - Spaans
 • Dolby Digital 5.1 - Tsjechisch
 • DTS-HD MA 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 5051888087640

Extra's

 • Deleted Scenes
 • Digitale Kopie
 • Steve and Ryan Walk Into a Bar
 • The Player Meets His Match

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De BD-uitgave van Crazy, Stupid, Love. heeft de oorspronkelijke beeldverhouding van 2.40:1. Het High Definition beeld heeft een 1080/24p resolutie. Dit betekent dat het beeld progressief is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 24 beelden per seconde is (de originele filmsnelheid). De BD-uitgave bestaat uit een 50GB dubbellaags disc. Voor de video-encoding is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC codec.

Kenmerkend voor de resulterende HD-transfer is de variabele scherpte. Op het ene moment is het beeld mooi scherp, terwijl er op het andere moment in soft-focus geschoten lijkt te zijn. Dit is een bewuste keus van de regisseurs en geen tekortkoming van de transfer, maar het valt wel op. Gemiddeld genomen is de scherpte ruim voldoende; niet het beste wat het BD-medium op dit gebied te bieden heeft, maar met genoeg meerwaarde ten opzichte van de DVD-versie. Op de overige fronten valt er weinig te klagen. Kleuren zien er natuurlijk uit, de helderheid is prima en het beeld bevat een passend laagje grain. Wel is in sommige van de donkerdere scènes het schaduwdetail aan de lage kant. Gelukkig is dat slechts een klein minpuntje. Datzelfde kan gezegd worden over de lichte edge enhancement die in enkele shots zichtbaar is. Bovendien is het positief dat er verder totaal geen artefacting zichtbaar is. Resultaat van dit alles is een solide transfer, die zeker niet teleurstelt.

Geluidskwaliteit

Op geluidsgebied heeft de BD-uitgave van Crazy, Stupid, Love. je een DTS-HD Master Audio 5.1-track (24bit/48kHz) te bieden. Dat dit geen film is waarbij je veel audiospektakel kunt verwachten, doet niks af aan de kwaliteit van de track. Die levert namelijk prima prestaties. Te beginnen bij de klank. Het geluid klinkt namelijk mooi vol en warm, en heeft een goede dynamiek en helderheid. Dit merk je vooral op de momenten met muziek. Op deze momenten worden ook de surroundluidsprekers actief, resulterend in een nette ruimtelijkheid. Verder blijft de surroundbeleving vooral subtiel; in een enkele scène zul je wat omgevingsgeluiden aan de achterkant kunnen bespeuren, maar feitelijk is dit een op de voorkant gericht, dialooggeörienteerd audiospoor. Gelukkig klinkt spraak zonder uitzondering helder en verstaanbaar. Problemen als oversturing zijn bovendien totaal niet aan de orde. Daarmee is het een uitstekende track, die perfect past bij het type film.

Extra's

Vergeleken met de DVD-uitgave van Crazy, Stupid, Love., die alleen een aantal verwijderde scènes bevat, krijg je op de BD-uitgave iets meer extra’s. Verwacht er echter niet te veel van, want het gaat vooral om promo-materiaal. De extra’s zijn in HD-resolutie en hebben DD 2.0-geluid. Nederlandse ondertiteling is aanwezig.

Deleted Scenes (12 min)
Deze scènes zullen ongetwijfeld met goede reden uit de film gehaald zijn, bijvoorbeeld vanwege het tempo of de timing. Dit neemt niet weg dat ze het afzonderlijk bekijken waard zijn, de meeste zijn simpelweg hilarisch.

The Player Meets His Match (6 min)
Een Making Of, opgebouwd uit een combinatie van interviews, achter-de-schermen-materiaal en filmfragmenten. Het geheel is duidelijk bedoeld ter promotie van de film, dus verwacht geen diepgaande productietechnische achtergronden.

Steve and Ryan Walk Into a Bar (7 min)
Hoofdrolspelers Steve Carell en Ryan Gosling zitten op de set aan de bar en praten daar over de film en personages. Het (uiteraard luchtige) gesprek wordt afgewisseld met fragmenten uit de film. Inhoudelijk wederom niet erg diepgaand, maar vermakelijk genoeg om en keer te zien.

Digitale Kopie
Naast het schijfje met de film bevat de BD-verpakking ook een code waarmee je een digitale kopie van de film kunt downloaden. Deze is vervolgens af te spelen op apparaten die Windows Media-compatible zijn.

Conclusie

Cal Weaver is een alledaagse man wiens leven en dat van de mensen om hem heen ingrijpend verandert wanneer zijn vrouw Emily plots van hem wil scheiden. Crazy, Stupid, Love. is een erg geslaagde komedie die net even anders is. De meer dramatische kant van de liefde wordt daarbij ook niet geschuwd. De BD-uitgave heeft prima beeld en uitstekend geluid. Met verwijderde scènes, twee promo-featurettes en een digitale kopie valt er qua extra’s iets meer te beleven dan bij de DVD, maar bijzonder is het zeker niet.

Laatste reacties

Tom91  |  22-02-2012

Staat op nr. 11 in m'n lijstje van films van afgelopen jaar! Komt er zeker in!
Lees meer >

bart22  |  22-02-2012

Ik vond dit best een leuke film. Aan een leuk prijsje komt de Blu-ray er zeker wel een keertje in.
Lees meer >

Bettina  |  22-02-2012

De film had leuke stukjes, maar viel me als geheel tegen.
Lees meer >

RobinB  |  22-02-2012

Ik vond de film iets te langdradig en inkakken, horibble bosses vond ik leuker..
Lees meer >

WaymannDirector  |  22-02-2012

Eén van de beste films van 2011! Jammer van de magere extra's. Maar die witte sleeve erom heen is best wel mooi.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:9
Extra's:3
7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.