Rupture


Samenvatting

Renee (Noomi Rapace) is een alleenstaande moeder en is doodsbang voor spinnen. Ze woont samen met haar zoontje in een rustige buitenwijk. Zonder dat ze er weet van heeft wordt Renee in de gaten gehouden door een groep mystrieuze vreemdelingen. Als Renee op een gegeven moment alleen thuis is wordt ze ontvoerd en naar een mysterieus laboratorium gebracht. Daar wordt haar verteld dat ze afstamt van een eeuwenoud alienras en dat, als ze haar grootste angsten het hoofd biedt, van binnenuit de eeuwenoude alien zal worden bevrijd. Renee probeert uit alle macht te ontsnappen uit deze gevangenis en van alle experimenten terwijl ze ook er achter wil komen waarom juist zij is uitgekozen. Zal het haar lukken om te ontsnappen en ook te weten waarom zij slachtoffer is geworden?

Commentaar

Als je bovenstaande samenvatting leest dan moet je als kijker je geloofwaardigheid in deze film wel erg snel naast je neerleggen wil je er nog enigszins van kunnen genieten. De film start aardig met een redelijk spannend uitgangspunt en ook de acteerprestaties van Noomi Rapace geven je als kijker gevoel naar een spannende film te kijken. Met het verloop van de film stort dit alles eigenlijk wel in elkaar door het redelijk ridicule verloop van het verhaal en het gegeven dat het afstammen van een alienras wel erg ongeloofwaardig overkomt. De film duurt ook nog aardig lang maar nergens wordt de film echt interessant. Ten tijde van de release van de film kon de trailer nog aardig wat opzien baren maar na de vertoning op een internationaal filmfestival kreeg de film weinig lof en werd een brede bioscooprelease dan ook geannuleerd. Je kan de makers van de film zeker punten geven voor hun lef, uitgangspunt van de film en het feit dat je een actrice als Noomi Rapace (The Girl with the Dragon Tattoo, Prometheus) weet te strikken maar helaas is het eindresultaat zeer matig.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Science fiction, Thriller
Regio: B
Jaar: 2016
Speelduur: 101 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • DTS-HD MA 5.1 - Duits
Ondertiteling: Nederlands, Duits
Uitgever: Splendid Film
EAN: 4013549078382

Extra's

  • Featurette
  • Interviews

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Rupture staat in het originele beeldformaat van 2.39:1 op een single-layer BD25 Blu-ray Disc. De beeldtransfer is over het algemeen prima maar heeft geen uitzonderlijk uiterlijk. Alle kleuren worden goed weergegeven maar verder spat het nergens van het scherm. De vele donkere scènes worden goed weergegeven met een goed zwartniveau en contrast. Verder is dit een solide transfer zonder verdere compressiefouten of andere artefacten.

Geluidskwaliteit

Rupture krijgt op Blu-ray Disc een DTS-HD Master Audio 5.1-audiotrack mee in de oorspronkelijke Engelse taal. Net als de beeldtransfer is de audiotrack weinig opvalllend. Spraak komt netjes en helder uit de centerspeaker en de voorste kanalen worden het meeste gebruikt gedurende de film. De achterste surroundkanalenen worden soms aan het werk gezet bij geluidseffecten of muziek. Een solide audiotrack zonder verdere fouten maar die ook niet uit je speakers knalt.

Extra's

Rupture krijgt op Blu-ray Disc een tweetal extra's mee. Deze zijn niet ondertiteld.

Featurette (3 min)
Een snelle montage met wat interviews, beelden uit de film en beelden achter de schermen. Nogal oppervlakkig.

Interviews (11 min)
Wat interviews met de hoofdrolspelers die meer een verzameling van korte quotes zijn. Helaas dus ook erg oppervlakkig en een gemiste kans.

Conclusie

Rupture heeft als film een erg vergezocht gegeven en kan helaas het leuke uitgangspunt niet waarmaken. De Blu-ray Disc is verder weinig vernieuwend maar verder van solide kwaliteit. Het beeld en geluid zijn niet opvallend goed en de extra's zijn erg kort en oppervlakkig.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Angst Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
4

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:4
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:6
Extra's:4
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots