Raven's Touch

Totaalbeoordeling:

4.5
DVD

Samenvatting

Kate (Traci Dinwiddie) is met haar twee kinderen Joe (Chris O'Neal) en Maya (Victoria Park) naar een afgelegen plek in de wildernis vertrokken om bij te komen van haar net verbroken relatie met Angela (Nadège August). Vlakbij zit de enigszins excentrieke Raven (Dreya Weber) in een vakantiehuisje om een tragisch ongeluk te verwerken. Raven probeert een te zijn met de natuur en dwaalt, rent en kronkelt door de bossen. Kate en haar kinderen ontmoeten Raven, maar ze vinden haar maar raar. Toch blijken ze haar hulp nodig te hebben en langzaamaan groeit men naar elkaar toe. Vooral Kate en Raven lijken elkaar op een moment echt nodig te hebben, al is het maar voor de intimiteit.

Commentaar

Dreya Weber was in haar vorige leven vooral bekend als luchtacrobate en trad op met veel bekende artiesten zoals Cher, Madonna en Pink. Daarnaast produceert ze en acteert ze ook in films. In The Gymnast deed ze combinatie van dit alles. Met Raven's Touch zit Weber voor het eerst ook op de regisseursstoel, samen met Marina Rice Bader, geen onbekende in de LGBT-filmscene. Het is niet direct een doorslaand succes, want Raven's Touch is een vrij onsamenhangende film. Het verhaal gaat nergens heen en de regie is stuurloos. Ook het acteerwerk is erg wisselvallig. De twee hoofdrolspeelsters doen het niet onaardig, hoewel je de hele tijd afvraagt waarom Raven voortdurend als een soort warrior door het bos loopt te rennen. De twee kinderen spelen nogal amateuristisch, iets wat je niet verwacht van twee inmiddels vrij ervaren acteurs. Het geeft nog maar eens aan hoe matig de regie is bij deze film. De enige die echt goed overkomt is David Hayward, een - blijkbaar - terminaal zieke, wat oudere man die Raven voorziet van bemoedigende woorden. Hij is geloofwaardig, maar zijn rol is helaas wat beperkt.
De film is volledig via donaties gefinancierd, zonder investeerders. Dat gaf de filmmakers de vrije hand, maar dat pakt in dit geval niet zo goed uit. Meer sturing vanaf de zijlijn zou niet misstaan hebben. En een betere structuur in het verhaal. Scènes duren te lang, zijn volledig overbodig of komen, zoals de lange vrijscène, volledig uit de lucht vallen. De film duurt nog geen anderhalf uur, maar het gevoel bekruipt dat scènes puur en alleen in de film zijn blijven zitten om nog enige lengte aan het geheel te geven. Waarom er anders twee lange gitaarspelscènes in de film zitten is niet duidelijk. De film blijft afstandelijk en de getoonde emoties raken de kijker niet of nauwelijks. Ook voor de die-hard gay- & lesbian-film liefhebbers is dit een lange zit.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama
Regio: 2
Jaar: 2015
Speelduur: 81 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Cinemien
EAN: 8717249483809

Extra's

  • Trailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De DVD van Raven's Touch bevat een beeldtransfer in het originele 1.78:1 beeldformaat. Het beeld oogt heel authentiek, wat voor een groot deel door de natuurlijke belichting komt. Alles is mooi scherp, heeft een goed contrast en prima schaduwdetail. Ondanks dat de film op een enkellaags disc staat bevat deze nauwelijks tot geen compressiefouten. De kleuren hebben ook een natuurlijke tint en dat zorgt ervoor dat dit een prima beeldtransfer is.

Geluidskwaliteit

Er staan twee Engelstalige geluidstracks op de DVD van Raven's Touch, waarbij de Dolby Digital 5.1 (448 kb/s) track de belangrijkste is. De bosrijke omgeving nodigt uit tot het gebruik van mooie omgevingsgeluiden en dat is ook dik in orde bij deze film. Door het veelvuldig gebruik ervan in de surroundkanalen zorgt het voor een mooi ruimtelijk klinkend geheel. Ze hadden wel iets harder in de mix mogen staan. Dialogen komen keurig uit het midden, maar klinken een beetje nasaal. De muziek is eenvoudig van opzet, maar wel heel sfeervol. Minpuntje zijn een aantal geluidseffecten, die niet alleen clichématig gekozen zijn, maar ook te hard in de geluidsmix staan. Verder een prima klinkende geluidstrack.

Extra's

De DVD van Raven's Touch heeft een eenvoudig, statisch menu. Naast een aantal promotietrailers bevat de DVD als enige extra de trailer van de film.

Trailer (1½ min)
De trailer van de film, die kort samenvat hoe fragmentarisch en ongestructureerd de film eigenlijk is.

Conclusie

Kate en haar twee kinderen trekken de bossen in om te kamperen. Kate wil ook haar gedachten verzetten na de breuk met haar vriendin. In de bossen komen ze Raven tegen, een excentrieke vrouw die zich een wil voelen met de natuur. Raven's Touch is een behoorlijk onsamenhangende en weinig boeiende film van en met Dreya Weber. De DVD-uitgave heeft een prima beeld- en geluidskwaliteit en heeft als enige extra een trailer.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld Seks Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
4.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:4.5
Beeldkwaliteit:8.5
Geluidskwaliteit:8
Extra's:1
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots