Big Sick, the


Samenvatting

Pakistan. Dat is het land waar Kumail Nanjani (Kumail Nanjani) is geboren. Maar hij voelt zich Amerikaan. Hij is immers zijn hele leven opgegroeid in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Er is weinig anders dat hij kent. Dit geldt niet voor zijn familie. Zijn ouders, maar ook zijn broer met Pakistaanse vrouw, hangen nog erg aan de eigen cultuur. Er is natuurlijk niets mis mee wanneer zij hun traditionele waarden koesteren, maar soms begint dit voor Kumail vervelende vormen aan te nemen. Bijvoorbeeld wanneer haar moeder weer eens een Pakistaanse vrouw heeft uitgenodigd die ‘toevallig’ in de buurt was. Het is dan eigenlijk een potentiële levenspartner. Gelukkig heeft Kumail als man nog de mogelijkheid om ze te weigeren. Dat doet hij dan ook  regelmatig. Inmiddels heeft hij een kistje bewaard dat al aardig vol zit met foto’s van al deze would-be metgezellen. Een en ander komt nog meer op spanning te staan wanneer Kumail de blanke en blonde Amerikaanse studente Emily Gordon (Zoe Kazan) ontmoet. Ze vallen als een blok voor elkaar. Eerst is alles koek en ei, maar na een tijdje begint de vraag steeds meer te spelen waarom Emily de familie van Kumail niet mag ontmoeten. En waarom Kumail de boot steeds afhoudt als Emily graag wil dat hij haar familie ontmoet. Nog voordat dit spel goed en wel uitgespeeld is, wordt Emily plotseling ziek. Kumail wordt nu door de omstandigheden gedwongen om de ouders van Emily te ontmoeten. Dit dwingt hem om na te denken over zichzelf, de verwachtingen van zijn familie en hoe hij zich nu echt voelt. Maar kan de liefde tussen Emily en Kumail al deze hindernissen overwinnen?

Commentaar

Liefde overwint alles, aldus een veel gebezigd gezegde. Dat is precies de premisse waar schrijver en hoofdrolspeler Nanjani zijn film op heeft gebaseerd. De regie heeft hij wel uit handen gegeven. Maar deze Michael Showalter was voorheen in zijn carrière vooral een, juist ja, schrijver. The Big Sick draait dan ook louter en alleen om de dialogen, de grappen en het drama. Dit komt tot leven door het acteerwerk en de chemie tussen personages. De cinematografie heeft weinig om het lijf, maar is eigenlijk ook van ondergeschikt belang. The Big Sick voelt heel echt en natuurlijk aan en dat is niet voor niets. De film is autobiografisch. Hoofdrolspeler Nanjani is getrouwd met een blanke Amerikaanse vrouw. Deze Emily V. Gordon was zijn co-schrijver voor het script. Er is met enorm veel aandacht aan deze film gewerkt.  Er zijn veel verschillende versies van het script uitgeprobeerd, soms met een compleet ander verhaalverloop. Enkel met het doel om te kijken wat het beste werkt. Al deze aandacht betaalde zichzelf uit toen The Big Sick in première ging op het Sundance Film festival. Er ontstond een heuse biedingsoorlog en uiteindelijk won Amazon de rechten. Ze betaalden daar maar liefst 12 miljoen dollar voor. Voor Sundance is dit een van de grootste deals ooit voor één film. Tijdens de Amerikaanse en wereldwijde release werd deze film alom goed ontvangen. Tijdens de voorstelling die wij bijwoonden, liepen echter meerdere mensen de zaal uit tijdens de film. En niet om even naar het toilet te gaan, ze kwamen niet meer terug. Vanwaar deze tegenstelling? Die is simpel te verklaren. The Big Sick treedt buiten de gebaande paden. Die route voor de standaard komedie of romantische komedie die we al zo goed kennen. Volledig in onze comfort zone. The Big Sick doet dit helemaal anders. Hier te veel over prijs geven zou het kijkplezier verminderen, dus dat houden we nog even voor ons. Maar wees ervan verzekerd dat deze film alles behalve standaard is in het verhaalverloop. Dit maakt het verfrissend en zorgt dat je continu geboeid blijft. Ook is het knap hoe de dunne scheidslijn tussen oprecht drama en komedie steeds vakkundig bewandeld wordt. Uiteindelijk is The Big Sick veel meer een drama met een boodschap dan een komedie, maar de humor brengt wel de broodnodige verlichting. Als je open staat voor nieuwe wegen die naar Rome leiden en een andere opzet binnen een beproefd genre, dan is dit misschien wel de film voor jou. Geef The Big Sick een kans, je gaat er zeker geen spijt van krijgen.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Komedie, Romantiek
Regio: B
Jaar: 2017
Speelduur: 120 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 1.85:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • DTS-HD MA 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Uitgever: The Searchers
EAN: 9789461875112

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van The Big Sick  heeft de originele beeldverhouding van 1.85:1. Het High Definition beeld heeft een 1080p/24p resolutie. Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC video codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 25GB enkellaagse disk.

Deze beeldtransfer heeft twee gezichten. Bij daglicht is dit een prima transfer. Het beeld is vol van detail en helder zoals je van een recente film verwacht. Best een groot deel van de film speelt zich echter af in minder goed belichte omgevingen. Op die momenten is de detaillering onder de maat. Er is te weinig detail te zien in de schaduwen en het beeld maakt een softe indruk. De kleuren en het contrast zijn heel naturel en geven de film een natuurlijke uitstraling. Er zijn geen defecten in het beeld. Of de mindere detaillering in het donker afdoet aan de kijkervaring hangt af van de kijker, maar verder voldoet de beeldkwaliteit in ieder geval prima.

Geluidskwaliteit

The Big Sick wordt ondersteund door een DTS-HD Master Audio 5.1-track (48kHz / 24-bit) in de orignele Engelse taal. Het leeuwendeel van de film bestaat uit rustige dialoog. Deze is altijd duidelijk verstaanbaar en er is sprake van wat subtiel omgevingsgeluid. Er zijn ook scènes met muziek of waar meer gaande is in de omgeving. Ook op die momenten houdt de track prima stand. Er wordt dan ook goed gebruik gemaakt van het achterste geluidsbeeld en de subwoofer. Deze audiotrack zal niet tot demonstratiemateriaal verworden, daar leent de film zich ook niet voor, maar het is een prima audiopresentatie voor bij deze film.

Extra's

Er is geen menu en er zijn ook geen extra’s. Op buitenlandse uitgaves zijn wel een aantal extra’s beschikbaar.

Conclusie

Kumai en Emily worden verliefd. Hun liefde wordt echter danig op de proef gesteld doordat ze uit twee verschillende culturen komen en dat voelt bijna als twee verschillende werelden. Kumai moet omgaan met de pittige ouders van Emily en de ouders van Kumai moeten Emily leren accepteren. The Big Sick is veel meer een drama met een boodschap dan een komedie, maar de humor brengt wel de broodnodige verlichting. Als je open staat voor nieuwe wegen die naar Rome leiden en een andere opzet binnen een beproefd genre, dan is dit misschien wel de film voor jou. Geef The Big Sick een kans, je gaat er zeker geen spijt van krijgen. De beeld kwaliteit is redelijk goed en het geluid is in orde. Er zijn geen extra’s beschikbaar bij deze uitgave.

Laatste reacties

peptalk  |  28-12-2017

Volgens mij moet ik deze toch maar eens op de kop tikken en gaan kijken. Bedankt voor de review Patrick(y)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.