Hitman's Bodyguard, The

Totaalbeoordeling:

5.8
Blu-ray

Samenvatting

Vladislav Dukhovich (Gary Oldman) heeft Wit-Rusland jarenlang met ijzeren vuist geregeerd. Door grote inzet van Interpol wordt de dictator opgepakt en naar het Internationaal Strafhof in Den Haag gebracht. Het proces duurt steeds langer terwijl getuige na getuige van de gruweldaden van Dukhovich op mysterieuze wijze om het leven komt, tot grote frustratie van de aanklager (Barry Atsma). Uiteindelijk is er nog maar één iemand die opgeroepen kan worden; huurmoordenaar Kincaid (Samuel L. Jackson) die Dukhovichs regime van dichtbij heeft meegemaakt. Het blijkt vrijwel onmogelijk om Kincaid heelhuids van zijn gevangenis in Engeland naar Den Haag te krijgen. Er wordt dan ook uiteindelijk voor gekozen om de laatste hoop van het Internationaal Strafhof een bodyguard te geven, de recent to schande gebrachte Michael Bryce (Ryan Reynolds). De huurmoordenaar en zijn bodyguard hebben echter een donker verleden samen.

Commentaar

The Hitman's Bodyguard is een nieuwe film van actie-regisseur Patrick Hughes (The Expendables III) en is heerlijk simpel vermaak. Het verhaal is niets anders dan een heel simpele opzet voor de actie en kent geen enkele verrassing of diepgang; er is een slechterik die gestopt moet worden. Op een vrij luie manier wordt er achtergrondinformatie gegeven over de twee hoofdpersonen, inclusief houterig opgezette flashbacks en een zeer stroperig en geforceerd liefdesverhaal. The Hitman's Bodyguard gaat echter ook helemaal niet om diepgang, maar tracht kijkers zo goed mogelijk te vermaken. En dit lukt. Vanaf de eerste scène is het duidelijk dat deze film niet serieus genomen moet worden, maar ook dat degenen voor en achter de camera duidelijk veel plezier hebben gehad tijdens het maken van de film. De humor in The Hitman's Bodyguard is bot en grof, maar altijd vrij stijlvol en geheel passend bij de sfeer van de film. Ryan Reynolds is zijn blaaskakerige zelf en improviseert erop los, hoewel een stuk ingetogener dan in bijvoorbeeld Blade: Trinity of Deadpool. Zijn chemie met Samuel L. Jackson is de reden om The Hitman's Bodyguard te gaan zien; hun rivaliteit, constante geruzie en grappen over en weer zijn genot om naar te kijken. Ze doen niet veel onder voor Riggs en Murtaugh uit Lethal Weapon of Jack en The Duke uit Midnight Run. Jackson straalt puur genot uit en gaat helemaal op in zijn rol als huurmoordenaar. The Hitman's Bodyguard is doordrenkt met zijn grote glimlach en grof gevloek. De temperamentvolle Salma Hayek heeft de grootste lol als de zeer vuilgebekte vrouw van Jackson, die ondanks haar relatief kleine rol een duidelijke inpact maakt. Gary Oldman is schandalig weinig gebruikt en zet een eendimensionale slechterik neer die hij zelfs in zijn slaap zou kunnen spelen. Elodie Yung is prachtig om te zien, maar krijgt vrijwel niets om handen waardoor ze al snel gedelegeerd is tot simpele 'love interest'. De actie in de film is voor het grootste deel zeer effectief, hoewel geregeld zeer duidelijk is dat er CGI gebruikt is om een scène tot stand te brengen. De race door de straten en grachten van Amsterdam is het absolute hoogtepunt, maar ook kleine actiescènes hebben hun momenten. Als Nederlander is duidelijk te zien dat qua logistiek er weinig van de film klopt – er is buiten diens skyline geen enkel frame in Den Haag gefilmd en de race door Amsterdam gaat totaal alle kanten van de stad uit – , maar dat mag de pret niet drukken. Tot slot grote complimenten voor de soundtrack van The Hitman's Body, waarbij oude blues, soul en moderne muziek prachtig samenkomen, inclusief een nummer van Samuel L. Jackson zelf.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Amusement
Regio: B
Jaar: 2017
Speelduur: 118 min
Verpakking: Keepcase in Slipcase
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch Filmworks
EAN: 8719372004722

Extra's

  • Big Action in a Big World

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Op deze Blu-ray Disc-uitgave wordt The Hitman's Bodyguard gepresenteerd in het originele 2.39:1 beeldformaat. Het beeld heeft een resolutie van 1080/24p en voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC videocodering. De Blu-Ray disc is enkellaags en vrijwel volledig beschreven. The Hitman's Bodyguard bestaat uit blauw- en grijstinten, met sommige scènes waarin er bruin-tinten de boventoon voeren. De film is vrij fel belicht met een constante waas over de beelden. Ogenschijnlijk is dit gedaan als stijlkeuze – wellicht ook om de vele green-screen scènes meer met de rest van de film te laten lijken – , maar het oogt vooral erg over de top en nep. Natuurlijk is dit een stijlkeuze, maar verwacht als kijker niet veel subtiliteit of scènes die visueel indruk maken. Contrast is vrij hoog, wat ervoor zorgt dat er sprake is van een hoge zwartwaarde en verzadige kleuren. Helaas zijn er ook verschillende scènes behoorlijk flets. De CGI is duidelijk aanwezig, maar niet heel storend buiten enkele plekken waar er duidelijk in een green-screen studio gefilmd is of voor- en achtergrond duidelijk twee op elkaar geplakte lagen zijn in plaats van één natuurlijk geheel. Op verschillende momenten in de film, zeker diegene in het donker, is redelijk wat ruis te bespeuren. Daarbuiten zijn er geen artefacten aanwezig.

Geluidskwaliteit

The Hitman's Bodyguard is op deze Blu-ray Disc te bekijken met een een DTS HD-Master Audio 5.1-audiotrack. Het gesproken woord is scherp en helder via het middenkanaal te horen. De geluidseffecten zijn niet heel gelaagd, maar zeer effectief. De omgevingsgeluiden via de surroundkanalen worden voor een deel overstemd door de muziek, maar dienen hun doel. De muziek zelf – wederom gepresenteerd via de surroundkanalen – zorgt voor afdoende sfeer en tempo hoewel het nergens echt herinneringswaardig is. Al met al een redelijke audiokwaliteit.

Extra's

Na enkele promotionele trailers kan er in het hoofdmenu gekozen worden om The Hitman's Bodyguard intergraal af te spelen met of zonder Nederlandse ondertiteling. Ook is hier de enige op deze BD aanwezige extra te selecteren. Dat er maar één extra aanwezig is, is teleurstellend te noemen, aangezien de Amerikaanse BD-editie verschillende featurettes, verwijderde scènes, bloopers en audiocommentaar van regisseur Patrick Hughes bevat.

Big Action Big World (8 min.)
Een promo-featurette voor The Hitman's Bodyguard waarin de actie van de film kort door cast en crew wordt besproken. Geen echte toevoeging.

Conclusie

Huurmoordenaar Kincaid is de laatste nog levende getuige van de gruweldaden van dictator Vladislav Dukhovich. Vanuit de gevangenis doet Dukhovich er alles aan om Kincaid het loodje te laten leggen, maar de huurmoordenaar heeft 's werelds beste bodyguard Michael Bryce aan zijn zijde. The Hitman's Bodyguard is een zeer vermakelijke actiefilm die het moet hebben van zijn twee zeer charismatische hoofdrolspelers, vrij solide actiescènes en heerlijk botte humor. De beeldkwaliteit op deze BD is redelijk, hoewel er duidelijk ruis aanwezig is en beelden flets kunnen overkomen. Qua geluid is er niet veel te klagen. Het gebrek aan echte extra's is erg jammer te noemen. Er is genoeg actie en goed acteerwerk om je mee te vermaken, maar door het totale gebrek aan echte verhaallijn is The Hitman's Bodyguard vooral leuk voor een keertje.

Laatste reacties

socko  |  23-03-2018

Is het een slechte transfer of is de transfer niet jouw cup of tea? ;) ik ben voor de engelse 4k gegaan. De blu-ray die daar bij zit heeft tenminste een Atmos ...
Lees meer >

pjblack  |  21-03-2018

Wat is dit een slechte transfer zeg. Zo bleek wazig. Dat ze hier voor gekozen hebben vind ik werkelijk onbegrijpelijk. Denk je dat je een prachtige look krijgt ...
Lees meer >

Johan1967  |  13-01-2018

Tsja, eerlijk gezegd ben ik niet verbaasd. En dan te bedenken dat DFW (de heer Willem Pruijssers) deze film zelf heeft mede gefinancierd.
Lees meer >

rogue  |  13-01-2018

Tsja, eerlijk gezegd ben ik niet verbaasd.
Lees meer >

Pieter Kleine  |  13-01-2018

Vandeweek de UHD BD-versie van deze film gekeken. Ook uitgebracht door DFW, dus was benieuwd. Op zich was het een redelijke kwaliteit, maar na het even zoeken ...
Lees meer >

Pastichio Rocker  |  13-01-2018

Bovendien hebben de buitenlandse uitgaves ook nog eens veel meer special features. DFW, het blijft behelpen.
Lees meer >

Claudio Santulli  |  04-01-2018

Vandeweek de UHD BD-versie van deze film gekeken. Ook uitgebracht door DFW, dus was benieuwd. Op zich was het een redelijke kwaliteit, maar na het even zoeken ...
Lees meer >

martin  |  03-01-2018

Toevallig gisteren ook deze film op blu-ray gekeken en dacht echt met het beeld dat dit niet goed was. het was soms echt veel te flets. Dat men hier voor kiest ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Angst Geweld Grof Anamorf DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:6.5
Geluidskwaliteit:7
Extra's:2
5.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 5
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots