Bella Donna's


Bella Donna's (Blu-ray)
Samenvatting

De drie jonge vrouwen Jasmijn, Amy en Sasha moeten leren omgaan met de dood van hun beste vriendin. Ze stond zeer actief in het leven. De meeste dingen waar mensen alleen maar over durven dromen… Die deed zij gewoon! De andere meiden kozen toch ieder op hun eigen manier voor meer zekerheid. Hierdoor is de vriendinnengroep wel wat uit elkaar gegroeid. Het noodlottige ongeval van hun vriendin brengt hen echter weer dichter bij elkaar. Een van de dingen die ze achterliet was een bucket list. Dit was een lijst waarop alle dingen stonden die ze nog in haar leven had willen doen. De vriendinnen besluiten nu om dit in haar plaats te doen. Ze zien dit als een manier om haar te eren. Haar vader is hier ook helemaal van onder de indruk en dit geeft ze nog meer motivatie. Het zijn echter niet de meest alledaagse dingen die ze moeten ondernemen. En dit zorgt voor hilarische, maar soms ook gevaarlijke situaties. Toch zijn ze vastberaden om de lijst af te maken, maar houden hun vriendschappen en relaties ook stand?

Commentaar

Bella Donna’s had evengoed ‘The Bucket List, de remake’ kunnen heten. Het concept is namelijk gekopieerd van de film van Rob Reiner uit 2007 met Jack Nicholson en Morgan Freeman in de hoofdrollen. Het enige verschil is dat zij hun eigen bucket list nog uitvoerden als oude mannen. Hier gaat het om een stel jonge vrouwen die andermans bucket list uitvoeren. Dit zorgt natuurlijk voor een heel andere dynamiek en het is dan ook een heel andere film geworden. Het is dus maar de vraag of het altijd zo belangrijk is om de originaliteitsprijs te winnen. Maar hoe scoort Bella Donna’s dan op haar eigen merites? Allereerst zijn bonuspunten op zijn plaats voor het hoge tempo. De film verveelt geen moment doordat er altijd wel iets grappigs of emotioneels gebeurt. Ook wordt er knap gelaveerd tussen genoemde humor enerzijds en oprechte emoties anderzijds. Deze film is van de Bella Donna’s uit de titel. De bijrollen krijgen nauwelijks tijd en ruimte om er iets van te maken en zijn dan ook niet meer dan typetjes. De dames zijn ook de standaard types die we altijd zien. Hoe meer verschillende hoe beter. Maar naarmate de film vordert blijken ze uiteraard toch veelzijdiger dan ze in eerste instantie leken. De grofgebekte heeft ook een goed hard. De veilige huismus voelt zich toch niet zo happy met haar standaard leventje. En het verlegen meisje durft eindelijk proactief te worden en haar geluk na te jagen. In Bella Donna’s zitten zoveel grappen dat er ook een paar onvermijdelijke missers tussen zitten. Maar tegelijkertijd is er ook voor ieder wat wils. De dynamiek binnen het groepje is leuk en geloofwaardig. Dit helpt de film enorm. Het standaard en voorspelbare verhaalverloop wordt hierdoor naar een wat hoger niveau getild. Bella Donna’s zal de wereld van de romantische komedie niet op haar grondvesten doen schudden, maar is vermakelijk genoeg voor zolang het duurt.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Drama, Komedie, Romantiek
Regio: B
Jaar: 2017
Speelduur: 89 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch Filmworks
EAN: 8719372006139

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van Bella Donna’s  heeft de originele beeldverhouding van 2.35:1. Het High Definition beeld heeft een 1080p/24p resolutie. Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC video codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 25GB enkellaagse disk.

Het beeld ziet er prima uit. Ongeveer zoals je van een recente blu-ray mag verwachten. Voor wat betreft het kleurenpallet is gekozen voor een heel natuurlijke uitstraling. Daarbij knalt het niet van het scherm, maar het is ook absoluut niet flets. De scherpte is consistent goed op orde. Of het nu een in zonovergoten buitenscène betreft of een tafereel in een donkere bar. Van defecten is geen sprake. Deze beeldpresentatie is wellicht geen referentiemateriaal, maar ziet er zeker prima uit.

Geluidskwaliteit

Bella Donna’s wordt ondersteund door een DTS-HD Master Audio 5.1-track (48kHz / 16-bit) in de originele Nederlandse taal. De track weet niet echt indruk te maken. Technisch is er niets op aan te merken en er zijn geen aanwijsbare mankementen. De dialoog, toch wel het belangrijkste, is altijd duidelijk verstaanbaar. Er is ook sprake van een goede mix qua balans met de andere geluidelementen. Er is alleen niet echt veel sprake van dynamiek. Er zijn genoeg scènes met muziek en soms zelfs wat actie. Deze bieden genoeg kansen voor de track om wat meer uit te pakken, maar deze worden niet echt gegrepen. De audio bij Bella Donna’s is daarmee niet echt goed te noemen, maar het is ook niet slecht. Een grijze middenmoter die precies doet wat het moet doen, niets meer en niets minder.

Extra's

Vanuit het menu kun je alleen de film starten met of zonder ondertiteling. Er zijn geen extra’s.

Conclusie

De vriendinnen Jasmijn, Amy en Sasha zijn wat uit elkaar gegroeid. Dit veranderd wanneer een vierde en gezamenlijke vriendin plotseling en op jonge leeftijd overlijdt door een noodlottig ongeluk. Ze besluiten om haar bucket list namens haar af te maken en belanden daarmee in de meeste vreemde situaties. Bella Donna’s is een vermakelijk film. Dankzij het grote volume aan grappen en het hoge tempo verveeld het geen moment. Ook hebben de dames onderling een leuke dynamiek. Sommige grappen slaan ook de plank mis en het verhaalverloop is heel standaard, maar dit doet weinig af aan de pure fun-factor van de film. De BD-uitgave van Bella Donna’s is technisch goed op orde. De beeld- en geluidskwaliteit zijn goed genoeg. Er wordt wel weinig extra’s gedaan om het te laten uitblinken. Op deze uitgave moeten we het helaas doen zonder extra’s. Wel mag opgemerkt worden dat deze Nederlandse film is voorzien van Nederlandse ondertiteling.

Laatste reacties

DVD Watcher  |  14-02-2018

Dat schrijft ie ook, alleen het forum kan niet altijd goed overweg met speciale leestekens. Aha ok, raar dat dat niet kan, maar ik begrijp het nu.
Lees meer >

Ludo Keeris  |  14-02-2018

Ik neem aan dat je Bella Donna's bedoeld Patrick Dat schrijft ie ook, alleen het forum kan niet altijd goed overweg met speciale leestekens.
Lees meer >

DVD Watcher  |  14-02-2018

Bella Donna's (Blu-ray) Bella Donna’s .... Lees dit artikel Ik neem aan dat je Bella Donna's bedoeld Patrick
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Discriminatie Drugs Grof Seks DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.