Bob de Bouwer: Mega Machines

Recensent:
Rogier Burghout
15-02-2018

Totaalbeoordeling:

7
Streaming

Bob de Bouwer: Mega Machines (Streaming)
Samenvatting

Bob heeft een megaklus gekregen in Lentestad, namelijk het bouwen van een gigantische stuwdam bij de aanleg van een stuwmeer. Zijn vrienden Scoop, Muckie en Liftie zijn uiteraard van de partij, maar deze klus is zo groot dat Bob deze niet alleen kan maken. Hij heeft de hulp ingeroepen van collega-bouwer Conrad en zijn Mega Machines. Als ze aan de klus gaan beginnen laat Bob nog eens een keer zijn dat hij de beste bouwer is van Lentestad. Conrad is hier erg jaloers op en bedenkt een plan om de bouw van Bob te dwarsbomen. Want Conrad wil laten zien dat hij de beste bouwer is van Lentestad en wil al het werk van Bob afpikken. Maar Bob is niet de eerste de beste en samen met zijn vrienden gaat hij de strijd aan. Kunnen ze het bouwen? Nou en of!

Commentaar

Bob de Bouwer is een tekenfilmserie die sinds 1998 al mateloos populair is. Bob is ooit getekend als een ietwat gezet, klein ventje die heel erg handig is. Bob werd direct een soort antiheld: geen superheld met superkrachten maar gewoon een alledaags mannetje die wel heel erg handig met zijn handen is en alles kan maken. Bob staat symbool voor de werkende man, de mensen die elke dag klaarstaan om alles te maken wat anderen soms maar voor lief nemen. Vooral voor kinderen is Bob een echt voorbeeld en laat zien dat je geen superheld hoeft te zijn om populair te worden.
Bob de Bouwer: Mega Machines is een langlopende tekenfilm en het grootste wat opvalt is het uiterlijk van Bob. Niet alleen is de tekenfilm geheel uit CGI gevormd en heeft daardoor niet de vertrouwde look van de tekenfilms gekregen, maar Bob heeft ook nog eens een gigantische facelift ondergaan. Hij is nu een stuk langer en slanker en heeft een modern gezicht en lijkt dus totaal niet meer op de vertrouwde Bob. Voor fans van het eerste uur zal dit zeker even wennen zijn. Het verhaal van de film heeft een bekend verloop en haalt belangrijke thema’s aan zoals samenwerken, respect en vriendschap, maar ook jaloezie en oneerlijkheid. Het is erg pedagogisch verantwoord in elkaar gezet en voor kinderen is het best leerzaam. Verder is het een uur vermaak voor de kleinsten onder ons en ook als ouder is de film best het bekijken waard.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Animatie
Jaar: 2017
Speelduur: 62 min
Uitgever: Just Film Distribution

Conclusie

Bob heeft een megaklus gekregen in Lentestad, namelijk het bouwen van een gigantische stuwdam bij de aanleg van een stuwmeer. Ondanks de hulp van zijn vrienden kan hij deze enorme klus niet alleen klaren. Bob de Bouwer heeft een grote facelift ondergaan, hij is niet meer het bekende, wat gezette, mannetje uit de eerste korte tekenfilms. Bob de Bouwer: Mega Machines is een pedagogisch verantwoorde film en voor kinderen heel leerzaam.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Alle leeftijden
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.