Every Day

Recensent:
Laurens van der Molen
15-08-2018

Totaalbeoordeling:

7
DVD

Every Day (DVD)
Samenvatting

De 16-jarige Rhiannon (Angourie Rice) heeft een relatie met Justin (Justice Smith), maar Justin heeft maar weinig oog voor haar. Tot op een dag Justin ineens heel anders tegen haar doet en ze samen een dag spijbelen. Het wordt de mooiste dag van hun relatie, maar de volgende dag op school weet Justin er niks meer van. Ondertussen lijkt het nieuwe meisje op school, Amy (Jeni Ross), dingen van Rhiannon te weten die ze niet kan weten. Het blijkt dat zowel Justin als Amy voor een dag zijn overgenomen door A, een persoon die elke dag in een ander lichaam wakker wordt, iemand van dezelfde leeftijd en in hetzelfde gebied, maar nooit twee keer dezelfde persoon. Rhiannon en A voelen zich tot elkaar aangetrokken, ondanks dat A elke dag in een ander lichaam zit, maar is een relatie met iemand die elke dag iemand anders is wel mogelijk?

Commentaar

De film Every Day is gebaseerd op het gelijknamige young-adult-boek geschreven door David Levithan. Het concept dat iemand elke dag in een ander lichaam wordt, is erg interessant, maar wordt in de film niet heel erg uitgewerkt. De kijker krijgt nooit echt een uitleg waarom A elke dag in een ander lichaam wakker wordt, want dit weet hij/zij zelf ook niet. Dit is jammer, want dit is namelijk wel het element dat de film onderscheidt van andere romantische films. Toch schaadt dit het verhaal niet teveel, want dat draait voornamelijk om de band tussen A en Rhiannon. Het is erg knap dat er, ondanks dat A elke dag door een andere acteur of actrice wordt gespeeld, eigenlijk altijd een chemie is met Rhiannon. Doordat A telkens door een andere acteur of actrice wordt gespeeld, moet de film worden gedragen door hoofdrolspeelster Angourie Rice en dit doet ze uitstekend. Zowel het boek als de film staan erom bekend dat ze heel ruimdenkend zijn over ras en geaardheid door de dagelijkse wissel van lichaam van A. Hoewel er inderdaad goed is gekeken naar de diversiteit bij het casten van de acteurs en actrices, houdt het hier helaas wel op. A en Rhiannon zijn eigenlijk alleen echt close, op een korte kus met een meisje na, wanneer A een blanke ‘standaard’ aantrekkelijke man is, een gemiste kans. Het is erg interessant om na te denken over de slagingskans van een dergelijke relatie. De film behandelt dit wel, maar hier had ik graag meer van gezien. Liefhebbers van young-adult-verfilmingen kunnen deze film met een gerust hart aanschaffen en ook voor liefhebbers van romantische films is het een aanrader. Verwacht echter geen ‘echte’ science- fiction-film, want ondanks het concept is de film Every Day dit absoluut niet.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2018
Speelduur: 93 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.39:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Uitgever: Dutch Filmworks
EAN: 8719372006764

Extra's

  • Every Day People
  • Love is Love
  • An A by Any Other Name
  • Book to Film Adaptation
  • Deleted Scenes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De DVD-uitgave van Every Day heeft een beeldverhouding van 2.39:1. De film is in het oorspronkelijke beeldformaat anamorf op de DVD gezet. Het beeld is van een goede kwaliteit. Het zwartniveau en het contrast zijn goed. Ook in de donkere scènes is alles goed te volgen. De film is erg kleurrijk en dit ziet er allemaal uitstekend uit. De transfer bevat genoeg detail en met name bij de personages is dit goed te zien. Er zijn geen vervelende beeldfouten zichtbaar. De DVD bevat optionele Nederlandse ondertiteling, die duidelijk onder in het beeld is weergegeven.

Geluidskwaliteit

De DVD-uitgave van Every Day heeft een Engels en Frans Dolby Digital 5.1 (448kb/s) geluidsspoor. Voor deze recensie is gebruik gemaakt van het Engelse geluidsspoor en dit is van een goede kwaliteit. De film bestaat voornamelijk uit dialogen en deze zijn duidelijk te verstaan door de daarvoor bestemde speakers. De achtergrondgeluiden, zoals het praten in het restaurant of de bibliothecaris die zegt dat A en Rhiannon stil moet zijn op de achtergrond, worden allemaal erg goed overgebracht en leiden nooit af van de dialoog. De subwoofer is vooral te horen tijdens de muziekscènes, bijvoorbeeld op het feest. Zoals we gewend zijn van young-adult-verfilmingen, bevat de soundtrack veel verschillende populaire recente nummers, die goed passen bij de sfeer.

Extra's

De DVD-uitgave van Every Day  laat de kijker kiezen voor Frans of Nederlands en  na een aantal promotietrailers kan er vanuit een menu worden gekozen om de film of de extra’s af te spelen.

Every Day People (2 min.)
Een korte special over de verschillende personen die A voor een dag overneemt.

Love is Love (1 min.)
Een soort promo voor de film.

An A by Any Other Name (2 min.)
Korte uitleg over het personage A.

Book to Film Adaptation (2 min.)
Een korte special over het boek en de verfilming hiervan. Het interessantste is om te horen dat de keuze is gemaakt om het perspectief van A te veranderen naar dat Rhiannon.

Deleted Scenes (20 min.)
De langste extra met 17 deleted scenes. De meeste zijn niet heel bijzonder, maar de ontmoeting van Rhiannon met een pastoor die dezelfde aandoening heeft als A was wel erg interessant. Daar had meer in gezeten.

Conclusie

De 16-jarige Rhiannon heeft al een tijd een relatie met Justin, die vooral van haar kant moet komen. Op een dag is Justin ineens heel lief tegen haar en gaan ze allemaal leuke dingen doen. Gek genoeg weet Justin hier de dag erna niks meer van, maar het nieuwe meisje Amy wel. Dit komt omdat Rhiannon beide dagen te maken heeft met A, een persoon die elke dag in een ander lichaam wakker wordt. A wordt verliefd op Rhiannon en besluit het geheim met haar te delen. De focus van de film ligt echt op het romantische aspect van het verhaal en het interessante concept dat iemand elke dag in een ander lichaam wakker wordt, is helaas niet erg uitgebreid uitgewerkt. Hierdoor is het een aanrader voor liefhebbers van romantische films, maar een science-fiction-film is het niet geworden. De DVD-uitgave van Every Day is prima met een goede beeld- en geluidskwaliteit en een beperkt aantal extra’s.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

9 Angst Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:3
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.