Treason - Miniserie

Recensent:
Rogier Burghout
05-07-2023

Totaalbeoordeling:

7
Streaming

Treason - Miniserie (Streaming)
Samenvatting

De mooie toekomst van een adjunct-hoofd van MI6 neemt een nare wending wanneer het weerzien met een Russische spionne hem dwingt zijn hele leven in twijfel te trekken.

Commentaar

Treason is een Britse spionage miniserie van totaal 5 afleveringen, met in de hoofdrol Cahrlie Cox, die uiteraard bekend is als zijn rol als Matt Murdock in de serie Daredevil. Andere bekend is Olga Kurylenko, en die kennen we o.a. van haar rol in Quantum of Solace. Daarnaast zien we "oude rot" Ciarán Hinds in een bijrol als het hoofd van MI6, en hij heeft een groot CV, met daarop o.a. First Man, Miami Vice en Belfast.  Treason is een miniserie van 5 delen die totaal zo'n 3,5 uur duurt. Het start met veel onduidelijkheid en intriges, en naar mate de serie vordert krijg je als kijker steeds meer wat antwoorden. Het verhaal wordt vooral verteld vanuit het perspectief van het karakter Adam (gespeeld door Charlie Cox), dus het is wel opvallend dat hij in de credits als bijrol gecredit wordt. De andere acteurs spelen hun rollen verdienstelijk. en de verdere aankleding en locaties van de serie zijn goed gekozen. De ontknoping van de serie is wat onduidelijk en komt een beetje als een geforceerde twist over, en dat was niet echt nodig geweest. Ook het einde is een beetje open gelaten zodat er een vervolg eventueel gemaakt kan worden. Maar het perspectief daarop is nihil. Treason is een aardige serie als tussendoortje en is met 5 afleveringen prima te doen op een regenachtige zondag.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Misdaad, Thriller
Jaar: 2022
Speelduur: 207 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

De mooie toekomst van een adjunct-hoofd van MI6 neemt een nare wending wanneer het weerzien met een Russische spionne hem dwingt zijn hele leven in twijfel te trekken. Treason is een aardige serie als tussendoortje en is met 5 afleveringen prima te doen op een regenachtige zondag.

Laatste reacties

Rogier Burghout  |  05-07-2023

Deze hebben na 1 deel uitgezet....vonden de acteurs Cox en Kurylenko helaas redelijk ongeloofwaardig, terwijl ik wel een fan van Cox ben in Daredevil. Kan ik b...
Lees meer >

rogue  |  05-07-2023

Deze hebben na 1 deel uitgezet....vonden de acteurs Cox en Kurylenko helaas redelijk ongeloofwaardig, terwijl ik wel een fan van Cox ben in Daredevil.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.