Hoe kijk je de Amerikaanse Netflix via VPN?

Hoe je met een VPN de Amerikaanse Netflix kunt kijken

Omdat Netflix per land rechten moet betalen om een serie of film aan te mogen bieden, verschilt het Netflix aanbod per land aanzienlijk. In Amerika zijn meer dan vijftien duizend Netflix titels beschikbaar, waar het aanbod in Nederland net boven de drie duizend ligt. Het aanbod in Nederland is dus redelijk summier vergeleken met de mogelijkheden in Amerika, ondanks de moeite die Netflix doet om Netflix Originals uit te brengen, die in ieder land beschikbaar zijn. Ben jij benieuwd naar de vele Amerikaanse Netflix titels? Met een VPN wordt het mogelijk om de Amerikaanse Netflix te bekijken. Benieuwd hoe dat werkt? Lees verder!

Netflix via VPN

Amerikaanse Netflix kijken met een VPN, hoe werkt dat?

Een VPN zorgt er voor dat je jouw IP adres verbergt en verbinding maakt met een VPN server op een andere locatie. Je kunt dan dus een verbinding opzetten met een VPN server die op een IP adres in Amerika staat. Op die manier kun je met een VPN het Amerikaanse Netflix aanbod te allen tijden bekijken.
Het opstellen van een VPN verbinding wordt standaard ondersteund op veel apparaten, waaronder de meeste smartphones, tablets en computers/laptops. Zelfstandig een VPN verbinding maken is echter vrij technisch en je hebt dan waarschijnlijk beperkte mogelijkheden. Daarom zijn er tegenwoordig VPN services die een breed scala aan VPN locaties onbeperkt mogelijk maken tegen een maandelijkse betaling.
Wil je meer details over Netflixen met een VPN? Bekijk dit artikel over Netflix en VPN om meer te leren over hoe het precies werkt.

Netflix houdt er echter niet van

Netflix is geen fan van mensen die Netflix titels bekijken die in hun land normaliter niet beschikbaar zijn, aangezien veel auteursrechthouders van de aangeboden films er over hebben geklaagd. Echter kunnen ze er vrij weinig aan doen. Netflix probeert de toegang van de VPN services te blokkeren, maar niet met gegarandeerd succes. Wanneer je met een VPN een serie wilt kijken op Netflix bestaat er een kans dat er een foutmelding komt te staan. Netflix heeft in zo’n geval achterhaald dat je een proxy of VPN gebruikt. Er zijn verschillende VPN providers die manieren hebben gevonden om dit te achterhalen, waarbij je dus nog steeds Amerikaanse Netflix series kan kijken vanuit Nederland.

Maar is het verboden?

Het gebruiken van een VPN, ongeacht hoe je deze gebruikt, is in Nederland en veel andere landen niet illegaal. Let er wel op dat je een VPN niet in het openbaar gebruikt in landen met censuur, zoals bijvoorbeeld Noord-Korea, China of Turkije. Die censuur is er namelijk met een reden, je wilt er niet mee gepakt worden, want de kans bestaat dat er ook daadwerkelijk een gevangenisstraf aan vast zit.
Het verbieden van VPN zorgt bovendien ook voor minder anonimiteit en privacy, waardes die in het huidige tijdperk bij veel mensen hoog in het vaandel staan. In Nederland is het dus niet verboden, maar voordat je op vakantie gaat in het buitenland en je VPN aanzet kan het verstandig zijn om even na te gaan wat de situatie is in het buitenland.

 

Recente artikelen

Laatste reacties

arjan_ufo  |  10-08-2019

Had nog een paar weken terug unlocator getest.De eerste dagen of week is dat gratis,Het ging 3 dagen goed kreeg daarna de foutmelding van u gebruikt waarschij...
Lees meer >

vista-vision  |  10-08-2019

Had nog een paar weken terug unlocator getest.De eerste dagen of week is dat gratis,Het ging 3 dagen goed kreeg daarna de foutmelding van u gebruikt waarschij...
Lees meer >

arjan_ufo  |  10-08-2019

Interessant artikel! Ik zit wel met een vraag waar ik niet helemaal uitkom. Als ik de VPN zou aanschaffen en op mn Samsung smart tv zou zetten. Dan zitten er vo...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina