Boek/DVD 'Delicatessen uit een kleine wereld' vanaf 4 februari verkrijgbaar

Distributeur Lumière en Exhibitions International brengen 4 februari 2008 het boek ‘Delicatessen uit een kleine wereld’ op de Nederlandse markt. Aan de bijzondere uitgave is een DVD toegevoegd met de bekroonde documentaire ‘Delicatessen uit een kleine wereld’. 

Het boek/DVD verhaalt over de serene schoonheid van het 55 jaar gehuwde echtpaar Ermino en Attilia. Naast de passie voor elkaar deelt het duo nog een passie: de traditionele Italiaanse bergkeuken. Ermino en Attilia wonen sinds mensenheugenis in Arnad; een authentiek dorp in de Italiaanse Aosta Vallei. Tegen dit decor toont het tweetal in Delicatessen hoe zij koken, eten en leven op het ritme van de seizoenen.

Belangrijke peilers in het boek/DVD zijn de echte familieliefde en de traditionele rituelen uit grootmoeders tijd: Samen plukt het duo wilde kruiden, halen ze water bij de bron en zorgen ze voor hun moestuin. De liefde voor eenvoudig en gezonde gerechten delen zij met hun kleinkinderen. De teksten in het boek zijn van de hand van culinair journalist Jan Van Hemeledonck (Carnets de Cuisine) en worden afgewisseld met de eenvoudige recepten van Attilia. Delicatessen bevat verder informatie over de streek, de gastronomie en de invloed van de seizoenen op het dagelijkse leven. Het boek is geïllustreerd met prachtige foto’s van de Belgische topfotograaf Jan Verlinde.

Synopsis DVD
Gedurende vier seizoenen volgde regisseur Joseph Péaquin het liefdevolle stel op de voet. Ermino en Attilia kookten voor zijn ogen en gaven hem hiermee een kijkje in de keuken en in hun leven. Filmmaker Joseph Péaquin, die zelf ook in de vallei van Aosta woont, wil met de film de kijker een spiegel voorhouden: ‘onze relatie tot koken en voedsel is immers een spiegelbeeld van hoe wij ons verhouden tot de wereld om ons heen. Kiezen we voor fast food of voor slowfood, voor eenvoudig of complex voedsel?’ De documentaire is een mooi naslagwerk van de gezonde bergkeukencultuur en de manier waarop die wordt doorgegeven.

Recente artikelen

Laatste reacties

Russo  |  12-02-2008

weet iemand waar deze te koop is, nog nergens kunnen vinden
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina