Alias - Season 3

Recensent:
Marcel den Haan
14-04-2005

Totaalbeoordeling:

8.3
DVD

Alias - Season 3 (DVD)
Samenvatting

Aan het einde van seizoen twee konden we zien hoe Sydney Bristow (Jennifer Garner) wakker werd in een steeg in Hong Kong. Sydney heeft twee jaar in coma gelegen en is nu ontwaakt. Ze kan zich van de afgelopen twee jaar niks meer herinneren en ze heeft het al snel moeilijk met de vele veranderingen die er hebben plaatsgevonden. Sommige van deze veranderingen zijn op het persoonlijke vlak, maar ook qua werk is er het één en ander veranderd. Ze zal snel moeten wennen aan deze veranderingen als ze weer aan het werk wil en ze probeert dit zo goed mogelijk te doen. Naast het weer concentreren op haar werk, probeert ze ook erachter te komen wat er de afgelopen twee jaar is gebeurd tijdens haar afwezigheid.

Commentaar

De bovenstaande opsomming van het derde seizoen is slechts een globale samenvatting, want een nog uitgebreidere samenvatting zou te veel van dit seizoen verklappen. Wat we wel kunnen vertellen is dat dit seizoen minder sterk is dan de twee voorgaande. Het derde seizoen is voor veel series altijd een moeilijk punt. Probeer maar eens de twee voorgaande seizoenen te evenaren of zelfs te overtreffen. Ook zijn veel ideeën al gebruikt en het wordt dus moeilijk een origineel idee te vinden voor de afleveringen. Dit is ook bij Alias het geval. Niet dat dit een slecht seizoen is, maar qua niveau kunnen de afleveringen niet tippen aan seizoen één en twee. Een grote reden hiervoor is de afwezigheid van bedenker en schrijver J.J. Abrams. Hij had uiteraard nog wel grotendeels de touwtjes in handen, maar hij liet het schrijven van de afleveringen aan anderen over. Het is dit seizoen dan ook soms een beetje onduidelijk welke kant het verhaal opgaat. Toch is dit derde seizoen voor de fans van de serie verplichte kost. De acteurs zijn weer sterk in hun rollen en ook dit seizoen zien we weer enkele bekende acteurs in een gastrol. Deze keer zijn onder andere Quentin Tarantino en David Carradine te zien. Een verplichte aankoop voor de fans van de serie, want er valt nog genoeg te genieten.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Thriller, TV
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 1080 min
Verpakking: Amaray Duo Keepcase (3x)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 2.0 - Spaans
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Fins, Noors, En vele andere
Uitgever: Buena Vista / Touchstone
EAN: 717418027704

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Bloopers
  • TV-spots
  • Featurettes
  • Audiocommentaar bij drie afleveringen
  • Season 2 promo

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Net als bij de twee voorgaande seizoenen staan de afleveringen van het derde seizoen anamorf op de DVD’s in het beeldformaat 1.78:1. Ook dit seizoen is in Amerika weer uitgezonden in HDTV, maar waar dit bij seizoen één en twee garant stond voor een prachtige beeldkwaliteit, is dit bij dit seizoen niet het geval. De afleveringen zijn veelal erg donker van karakter en deze scènes hebben een tegenvallend contrast en zwartniveau waardoor het geheel soms moeilijk te volgen is. Deze scènes hebben ook een overmatige hoeveelheid filmgrain die soms erg storend is. De lichte scènes zien er echter wel goed uit met een goede scherpte en contrast. Ook de kleuren zien er mooi natuurlijk uit. Aangezien deze problemen dus alleen bij de donkere scènes voorkomen, kunnen we er vanuit gaan dat de donkere scènes met veel filmgrain met opzet zo gemaakt zijn door de makers. Dit wordt bovendien ondersteund door het feit dat de latere afleveringen van het seizoen hier minder last van hebben.
De optionele ondertitels zijn duidelijk leesbaar, maar staan te hoog in het beeld.

Geluidskwaliteit

De afleveringen zijn te bekijken met een Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s) in de originele Engelse taal. Het geluid van seizoen twee was iets verbeterd ten opzichte van het eerste seizoen en dit is weer het geval bij seizoen drie ten opzichte van het tweede seizoen. Er is nu sprake van een betere spreiding over de aanwezige kanalen en ook de achterkanalen worden nu meer bij het geheel betrokken, hoewel dit ook nog te weinig is om echt indruk te maken. De dialogen komen netjes uit het centerkanaal en de voorkanalen geven de muziek en omgevingsgeluiden weer. Zoals gezegd worden de achterkanalen af en toe gebruikt voor wat effecten en lichte muziek. Het LFE kanaal draagt ook dit seizoen weer niks bij aan het geluidsbeeld en ook hier weer niks dan stilte. Een lichte verbetering dus, maar nog er zit nog steeds verbetering in.

Extra's

De menu’s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en bestaan uit animaties en beelden uit de serie. De achtergrondmuziek wordt weergegeven in Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Ook dit seizoen zijn er weer enkele extra’s te bekijken die verdeeld zijn over de aanwezige schijven.

Disc 1

Alias Season 2 Promo (1 min.)
Een korte trailer van seizoen 2 die te bekijken is bij het opstarten van de disc.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Disc 3 en 4

Audiocommentaar
Er is bij dit seizoen bij drie afleveringen een audiocommentaar te beluisteren. De commentaren zijn te vinden bij de volgende afleveringen op disc 3 en 4:
- Conscious (Disc 3): Het commentaar van deze aflevering wordt verzorgd door Jennifer Garner, Ken Olin en Melissa George. De betrokkenen vertellen over het ontstaan van de aflevering en over het opnemen ervan.
- Full Disclosure (Disc 3): Lawrence Trilling, Scott Chambliss en Jesse Alexander verzorgen het commentaar bij deze aflevering en ook hier staat het ontstaan en opnemen van de aflevering centraal.
- Facade (Disc 4): Dezelfde onderwerpen komen aan bod bij dit commentaar verzorgd door J.J. Abrams, Jack Bender en Greg Grunberg. De aanwezigheid van Abrams zorgt altijd voor iets extra’s bij de commentaren en dat is ook hier het geval.

Disc 5

The Museum Of Television And Radio: Creating Characters (9 min.)
Jennifer Garner, J.J. Abrams, Matthew Reeves en Keri Russel, van de serie Felicity, wonen een seminar bij in het Museum Of Television And Radio en beantwoorden vragen uit het publiek. Een leuke filmpje waar wat meer duidelijk wordt over het ontstaan van de serie en ook van de serie Felicity waar J.J. Abrams ook de bedenker en schrijver van is.

Disc 6

The Animated Alias (7 min.)
Een getekende aflevering als het ware van de serie. Waarom dit gemaakt is, wordt niet helemaal duidelijk.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Alias Up Close (56 min.)
Een uitgebreide making of van de serie die bijna alle aspecten behandelt die komen kijken bij het maken van een serie zoals deze. We zien beelden van achter de schermen, interviews met cast en crew en we zien hoe de stunts en special effects tot stand komen.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Burbank To Barcelona (9 min.)
In de serie zien we veel locaties in de wereld voorbij komen, ook hier in Europa. Dit filmpje gaat over hoe de makers ons ervan overtuigen dat ze ook echt op die locaties gefilmd hebben, terwijl dit niet zo is.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Blooper Reel (7 min.)
Dit spreekt uiteraard voor zich, bloopers van dingen die misgingen tijdens de opnames.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Deleted Scenes (7 min.)
Een aantal verwijderde scènes die los te bekijken zijn of allemaal achter elkaar.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Team Alias (3 min.)
Twee korte trailers die op televisie uitgezonden zijn. Één trailer is uitgezonden tijdens een wedstrijd van de Stanley Cup en de ander tijdens een Monday Night Football Game. In deze trailer wordt receiver Terrel Owens vergeleken met een geheim agent.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Er is verder nog een Easter Egg te vinden.

Conclusie

In het derde seizoen van Alias komen we erachter dat Sydney Bristow twee jaar in coma heeft gelegen. Als ze wakker wordt komt ze erachter dat er veel is veranderd en hier heeft ze het soms best moeilijk mee. Het derde seizoen van deze spannende serie is qua niveau wat minder dan de twee voorgaande, maar er valt voor de fans nog altijd genoeg te genieten. De beeldkwaliteit valt helaas een beetje tegen, maar dit is waarschijnlijk wel hoe de makers het in gedachte hadden. Het geluid is in orde en ook qua extra’s worden we niet teleurgesteld.

Laatste reacties

Vonky  |  25-04-2005

Echt een top serie. Seizoen 3 vond ik niet zo slecht als er beweerd wordt. Hij is misschien iets minder dan de eerste twee seizoenen, maar die waren heel erg go...
Lees meer >

HiddeV  |  24-04-2005

Super serie, heb ook dit seizoen nu gezien. Minder goed als seizoen 1 & 2 maar nog steeds super :) van het einde snap ik nog niets, maar gelukkig geen grote c...
Lees meer >

TheGodfather  |  16-04-2005

Gewoon een hele goede serie. dit seizoen was niet zo sterk als de eerste 2. hoopt dat t vierde niet zo slecht wordt als sommige hier verkondigen :cry:
Lees meer >

detulp050  |  15-04-2005

Ben nu bezig met het eerste seizoen en het is wel jammer om te lezen dat de serie minder goed word :cry: Ik hoop dat ik het nog steeds wel goed genoeg vind ...
Lees meer >

HiddeV  |  15-04-2005

Ben nu bezig met het eerste seizoen en het is wel jammer om te lezen dat de serie minder goed word :cry: Ik hoop dat ik het nog steeds wel goed genoeg vind ...
Lees meer >

Marco  |  15-04-2005

De versie uit Australië heeft Nederlandse ondertiteling, dus volgens mij gewoon dezelfde versie als hier. The subwoofer gets a good work out, and its use rea...
Lees meer >

Daniel van Zandvliet  |  15-04-2005

In dat geval weet ik niet wat voor 'n versie hun hebben, maar de versie die hier besproken word heeft amper tot geen (lekker) subwoofer geluid, moet het bass vo...
Lees meer >

zetmoon  |  15-04-2005

Ik ben nu bezig aan de dere disc van dit seizoen en tot nu toe vind ik hety helemaal geweldig! Natuurlijk mis ik ook Lena Olin, maar Melissa George als Laur...
Lees meer >

Digi-gek  |  14-04-2005

Alias is een van de beste series van de laatste jaren. Samen met 24 dat in hetzelfde jaar in premiere kwam blies het weer leven in het spionage genre. Na ee...
Lees meer >

detulp050  |  14-04-2005

Aan het einde van seizoen twee konden we zien hoe Sydney Bristow (Jennifer Garner) is omgekomen, maar is dit wel echt het geval? Nee dus, want Sydney heeft twee...
Lees meer >

Marco  |  14-04-2005

Aan het einde van seizoen twee konden we zien hoe Sydney Bristow (Jennifer Garner) is omgekomen, maar is dit wel echt het geval? Nee dus, want Sydney heeft twee...
Lees meer >

detulp050  |  14-04-2005

Aan het einde van seizoen twee konden we zien hoe Sydney Bristow (Jennifer Garner) is omgekomen, maar is dit wel echt het geval? Nee dus, want Sydney heeft twee...
Lees meer >

Exxon  |  14-04-2005

Het ziet er wel erg goed uit, maar nooit gezien. Komt de serie op TV, en zo ja, welke zender, dag en tijd?
Lees meer >

RobW  |  14-04-2005

Deze serie is echt top!!! Seizoen 3 vind ik persoonlijk weer wat beter dan seizoen 2, maar goed, smaken verschillen. Ik ga binnenkort aan seizoen 4 beginnen, ma...
Lees meer >

hofstedeling  |  14-04-2005

Ik ben na 5 afleveringen van seizoen 4 afgehaakt. De serie is nu verschrikkelijk vergeleken met de geweldige eerste 3 seizoenen. Vooral het gebrek aan spanning ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:7
8.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 113
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.