Captain Marvel

Totaalbeoordeling:

7.7
Blu-ray

Captain Marvel (Blu-ray)
Samenvatting

Vers (Brie Larson) is een Kree en leeft in de ruimte om samen met een team onder leiding van Yon-Rogg (Jude Law) om het vijandige ras The Skrulls te verslaan die alle planeten in de ruimte willen innemen. Tijdens een operatie moet Vers vluchten en komt ze terecht op een vreemde planeet. Echter, als ze rondloopt en wacht op orders van Yon-Rogg herkent ze wel veel va die planeet en heeft ze ineens ook herinneringen van haarzelf op bepaalde plekken. Bij aankomst worden de autoriteiten gealarmeerd en Nick Fury en zijn collega Phil Coulson (Clark Gregg) gaan dit onderzoeken. Fury weet Vers op het spoor te komen en te arresteren. Als ze elkaar leren kennen wil ook Fury meer weten van de mysterieuze Vers en wat ze hier heeft gedan op aarde en ook daar buiten. Vers komt erachter dat ze een rijke historie heeft, en dat is nog maar het begin. Haar toekomst is nog ongewis, maar dat haar onverklaarbare krachten steeds meer gaan toenemen betekent dat ze een belangrijke rol gaat spelen in de strijd om het universum.

Commentaar

Captain Marvel is de film die voor Avengers: Endgame wordt uitgebracht en introduceert een nogal belangrijk personage met Captain Marvel, want van alle superhelden is zij de sleutel tot het verslaan van Thanos. De film die haar achtergrondverhaal vertelt moet dus wel heel wat in huis hebben. De film speelt zich af in de jaren 90 en dat is wel terug te zien in de decors en de aankleding. Een feest der herkenning. Ook vertelt de film het achtergrondverhaal van Nick Fury en het verhaal achter het ooglapje. Helaas zijn deze facetten de enige echt positieve zaken in de film. Het verhaal is best generiek en het acteerspel van Brie Larson is een beetje geforceerd. Ze heeft niet echt charisma en buiten de scènes met Samuel L. Jackson om komt er weinig chemie over tussen haar en de andere acteurs (iets wat de overige cast van de Avengers-films ook met haar heeft). Het zorgt ervoor dat ze afstandelijk overkomt, en voor iemand die het hele universum kan/moet redden valt dat een beetje tegen. Verder is de film best vermakelijk en heeft goede actiemomenten en ook de effecten en CGI zijn dik in orde. Jammer dat de film niet net dat beetje extra heeft waardoor het karakter Captain Marvel wat meer memorabel wordt.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie
Regio: A, B, C
Jaar: 2019
Speelduur: 123 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
 • DTS-HD MA 7.1 - Engels
 • Dolby Digital Plus 5.1 - Frans
 • Dolby Digital Plus 7.1 - Duits
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Noors, Zweeds
Uitgever: The Walt Disney Company Benelux
EAN: 8717418533335

Extra's

 • De film afspelen met intro van filmmakers Anna Boden en Ryan Fleck
 • Zo word je een superheld
 • Een grote held
 • De oorsprong van Nick Fury
 • Het ultieme team
 • De Skrulls en de Kree
 • Sodeflerken
 • 6 deleted scenes
 • De film afspelen met audiocommentaar van filmmakers Anna Boden en Ryan Fleck

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Captain Marvel wordt in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1 op Blu-ray Disc gezet. De beeldkwaliteit is prima te noemen, zelfs erg goed. Details komenover het algemeen erg goed naar voren, ook in minder belichte scènes. Dit zie je vooral terug in de gezichten van de Skrulls. Verder worden huidtinten netjes en natuurlijk weergegeven en de jaren 90-vibe komt ook terug in de kleurrijke scènes op aarde. De effecten en de CGI mengen moeiteloos met live-action beelden en dit ziet er ook erg goed uit. Een prima transfer die verder weinig minpunten kent. Alleen het contrast en schaduwdetail is in echt donkere scènes wat matig.

Geluidskwaliteit

Captain Marvel krijgt op Blu-ray Disc een DTS-HD Master Audio 7.1-audiotrack mee in de oorspronkelijk Engelse taal. Helaas wordt er geen Atmos-track toegevoegd op de BD-uitgave, maar deze lossless track maakt meer dan goed. Spraak komt netjes en helder uit de centerspeaker en alle overige ambiance- en omgevingsgeluiden komen netjes uit de voorste speakers. Verdere actiegeluiden en effecten komen uit de surroundspeakers. De activiteit van deze is groot en dus wordt er een vol geluidsbeeld gepresenteerd. Een prima audiotrack die verder niet opzienbarend is maar het werk doet, en goed.

Extra's

Op de Blu-ray Disc van Captain Marvel zijn de volgende extra's toegevoegd:

De film afspelen met intro van filmmakers Anna Boden en Ryan Fleck (2 min)
Een korte intro van de regisseurs van de film. Niet echt een standaard intro want er worden veel behind-the-scenes-scènes gegeven. 

Zo word je een superheld (7 min)
Een kort interview met Brie Larson over haar karakter.

Een grote held (3 min)
Nog wat meer achtergronden van het karakter Captain Marvel.

De oorsprong van Nick Fury (3 min)
Een korte featurette over Nick Fury.

Het ultieme team (3 min)
Een korte kijk naar de samenwerking tussen de twee regisseurs.

De Skrulls en de Kree (3 min)
Een korte kijk naar de twee alien-rassen.

Sodeflerken (3 min)
Een featurette in 4:3-beeldformaat en met een retro-look over de kat die een sleutelrol speelt voor Nick Fury in de film.

6 deleted scenes (8 min)
Wat verwijderde scènes van de film.

De film afspelen met audiocommentaar van filmmakers Anna Boden en Ryan Fleck
Een interessant audiocommentaar van de twee regisseurs vol met leuke anekdotes en andere informatie over het maken van de film. 

 

Conclusie

In Captain Marvel komt Vers erachter dat ze niet zomaar een strijdster is, maar iemand met wel hele bijzondere krachten. Samen met Nick Fury gaat ze achter haar verleden aan, en naar haar toekomst. Captain Marvel is een beetje een generieke superheldenfilm waar gelukkig genoeg wel genoeg te genieten valt met het verhaal van Nick Fury en de retro-look van de film. Verder is de actie wel oke en de effecten goed. De Blu-ray Disc van Captain Marvel is in orde met een goede beeld-en geluidskwaliteit en een pakketje aan extra's. Helaas zijn deze wel allemaal wat kort en oppervlakkig. 

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door The Walt Disney Company Benelux.

Lees meer

Laatste reacties

Marcel Hoeve  |  27-07-2019

Dit is weer een film waarvan de 3d versie een flinke meerwaarde heeft. Niet alleen is de 3d heel goed, maar deze bevat ook weer de zgn IMAX scenes waarbij het b...
Lees meer >

simplisico  |  27-07-2019

"Helaas zijn deze facetten de enige echt positieve zaken in de film. Het verhaal is best generiek en het acteerspel van Brie Larson is een beetje geforceerd. Ze...
Lees meer >

rogue  |  27-07-2019

Dit is weer een film waarvan de 3d versie een flinke meerwaarde heeft. Niet alleen is de 3d heel goed, maar deze bevat ook weer de zgn IMAX scenes waarbij het b...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld DTS HD Master Audio 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:7
8.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots