I Am Legend

Recensent:
Rogier Burghout
02-05-2008

Totaalbeoordeling:

7
Blu-ray

I Am Legend (Blu-ray)
Samenvatting

I Am Legend is de tweede grote bioscoopfilm van Francis Lawrence, die eerder zijn visitekaartje afgaf met Constantine; een special effects-spektakel met Keanu Reeves in de hoofdrol. I Am Legend is een zeer succesvol boek dat in 1971 al is verfilmd met Charlton Heston in de hoofdrol. Sindsdien bleef het idee om dit verhaal opnieuw te verfilmen vele jaren in ‘development hell’ hangen; op een gegeven moment werd zelfs Paul Verhoeven gelinkt aan het project. In 2007 was het eindelijk zover: met megaster Will Smith in de hoofdrol, werd er er door vele fans reikhalzend uitgekeken naar deze film.

Commentaar

In 2007 kwam deze langverwachte film dan eindelijk in de bioscoop, maar hij kreeg meer kritiek dan men had verwacht. Nu een nieuwe kans op Blu- ray? Het verhaal vertelt het leven van Robert Neville (Will Smith – ‘Bad Boys’), een wetenschapper die als enige in New York leeft, nadat een gewelddadig virus de bevolking van de stad heeft weggevaagd. Neville is als enige overgebleven omdat hij de antilichamen draagt die voor het virus een geneesmiddel kunnen vormen. De enige andere bewoners van de stad, zijn de gemuteerde slachtoffers van het virus, welke alleen kunnen leven in het donker. Bij zonsondergang verandert het huis van Neville dan ook in een hermetisch gesloten fort. Zijn enige missie is om een geneesmiddel te vinden voor het virus en Neville strijdt dan ook met hand en tand tegen de gemuteerde monsters. Maar hij zet ook zijn eigen veiligheid bewust in de waagschaal omdat hij de monsters ook nodig heeft als proefpersonen voor het testen van het geneesmiddel dat hij ontwikkelt. De eenzaamheid en de krankzinnigheid maken zich echter met kleine schreden steeds meer meester van Neville; langzaam begint hij het oog voor de realiteit te verliezen. En met de alles ontziende monsters op de loer is dat de meest gevaarlijke combinatie voor zijn overlevingskansen. Maar dan komt er hulp uit onverwachte, zeer onverwachte hoek…

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Drama, Science fiction, Thriller
Regio: A, B, C
Jaar: 2007
Speelduur: 100 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.40:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby TrueHD 5.1 - Engels
  • En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321906176358

Extra's

  • The Science Of I Am Legend
  • Creating I Am Legend
  • Animatiestrips

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

I Am Legend is uitgevoerd in een 1080p AVC transfer. Een zeer mooie transfer van Warner die het verlaten New York zeer mooi laat zien. De kleuren, detail en schaduwverhoudingen zijn allemaal dik in orde. De zwart-verhouding is ook dik in orde en de print heeft, mede door zijn zeer jonge leeftijd, geen last van foutjes. Zeker een referentietransfer.

Geluidskwaliteit

I Am Legend is vergezeld van een uiterst goede Dolby True HD mix. Een zeer agressieve, gedetailleerde en tegelijkertijd zeer subtiele audiotrack. De actie knalt bij de verschillende speakers en de geluidseffecten worden daarbij goed verspreid over de verschillende kanalen. Bij de stillere scènes krijg je goed de subtiele omgevingsklanken uit de achterspeakers te horen; dit om de track een vol karakter mee te geven. Een uiterst goede track.

Extra's

De belangrijkste extra op deze Blu-ray is de bioscoopversie met het alternatieve einde. Deze is te selecteren via de Extra’s, want de Blu-ray start automatisch de bioscoopversie op met het reguliere einde. De film kreeg nogal wat kritieken die vooral waren gericht op het einde. Warner heeft de fans en critici met deze optie op hun wenken bediend: zowel de DVD als de Blu-ray zijn vergezeld van twee volwaardige versies van de film, zij het beiden met een ander einde. Een zeer goede zet van Warner.

Daarnaast heeft deze Blu-ray nog een tal van andere extra’s: Cautionary Tale: The Science of I Am Legend is een zeer interessante documentaire die ingaat op de wetenschap achter de film. Met interviews met vooraanstaande virologen en andere doktoren krijg je als kijker een goed beeld van de verschillende virussen.

De documentaire Creating I Am Legend is een zeer interessante kijk achter de schermen, verdeeld in een groot aantal kleinere featurettes. Tenslotte zijn er nog vier animated comics te zien in full 1080p HD formaat, wat vooral interessant is voor de comic fans.

Conclusie

Deze Blu-ray uitgave van I Am Legend, waarin een Will Smith de laatst overgebleven mens speelt na een allerverwoestende virusepidemie, is een zeer complete en technisch hoogstaande release geworden van Warner. Compleet met alle extra’s en voorzien van de bioscoopversie met een alternatief einde is dit een zeer goede uitgave van een film die op dit medium meer tot zijn recht is gekomen dan uiteindelijk in de bioscoop.

Zeer mooi beeld, sterke geluidstrack, compleet pakket aan extra's.
Geen.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Warner Home Entertainment.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Dolby TrueHD 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:10
Extra's:7
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.