Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Recensent:
Rogier Burghout
19-05-2023

Totaalbeoordeling:

6.5
Streaming

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (Streaming)
Samenvatting

Scott Lang en Hope van Dyne keren terug als Ant-Man en de Wasp. Samen, met Hope's ouders Hank Pym en Janet van Dyne, en Scotts dochter Cassie Lang, onderzoekt de familie het Quantum Realm.

Commentaar

Ant-Man and The Wasp: Quantumania is het derde deel uit de Ant-Man reeks, na het eerste deel en het tweede deel, waarbij The Wasp ook haar entree maakte. Ook maakte het duo deel uit van The Avengers en mocht mee in de eindstrijd in Avengers: Endgame. Dit derde deel is geregisseerd door Peyton Reed en daarmee is hij naast Jon Watts (Spider-man: Homecoming/Far From Home/No Way Home) de tweede regisseur die een trilogie regisseert binnen het MCU. Ant-Man 3 is de start van Phase V en speelt zich af na het verslaan van Thanos en waar er op aarde rust en vrede heerst. Omdat de Avengers ook in ruste zijn wordt de dreiging en de actie verplaatst waar een plek waar Ant-Man en consorten vaker zijn geweest, namelijk in het kwantum-rijk van de wereld. Dit rijk bestaat vol met gekke wezens, mensachtige figuren en vlieg- en voertuigen die zo uit een Star Wars-set gekomen hadden kunnen komen. De uiteindelijke dreiging in de film komt vanaf één persoon en dat is Kang The Conqueror, gespeeld door Jonathan Majors. Ant Man 3 is dan ook vooral de film binnen het grotere MCU die als zijn entree fungeert, en dat is eigenlijk het enige echte wapenfeit van de film. Verder gebeurt er genoeg, maar het is allemaal niet verschrikkelijk opzienbarend of vernieuwend. Actie en gevechten leunen erg veel op green screen (logisch gezien de omgeving) en CGI. De inzet is niet verschrikkelijk groot, buiten het redden van familie en geliefden, en dat is redelijk voorspelbaar en is al eerder vertoond, ook in andere diverse MCU-films. Verder zijn de vertolkingen prima en is er genoeg humor en merk je dat de cast al vaker samen heeft gespeeld, en dat geeft op zich wel een leuke sfeer. Paul Rudd speelt andermaal zijn bekende rol, maar ook Michael Douglas en Michelle Pfeiffer spelen prima. Kathryn Newton speelt de dochter van Ant-Man en heeft een prima chemie met Rudd. Ant-Man and The Wasp: Quantumania is eigenlijk een overbodig deel in de Ant-Man reeks, en kent door Kang een voornaamste bestaansrecht binnen het gehele MCU. De actie en spektakel ziet er prima uit, maar leunen erg veel op CGI. Vertolkingen en humor zijn prima, maar verder is de film erg voorspelbaar. Een aardige film voor fans van Ant-Man, maar het MCU zal na de laatste enigszins teleurstellende MCU-films nu echt met wat meer moeten komen zodat ze uit de dip komen war ze nu wel een beetje inzitten. Hopelijk komt dat met de aangekondigde Avengers-films die rondom Kang zich gaan afspelen.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Actie, Science fiction
Jaar: 2023
Speelduur: 124 min
Uitgever: Disney+

Conclusie

Scott Lang en Hope van Dyne keren terug als Ant-Man en de Wasp. Samen, met Hope's ouders Hank Pym en Janet van Dyne, en Scotts dochter Cassie Lang, onderzoekt de familie het Quantum Realm. Ant-Man and The Wasp: Quantumania is eigenlijk een overbodig deel in de Ant-Man reeks, en kent door Kang enig bestaansrecht binnen het gehele MCU. De actie en spektakel ziet er prima uit, maar leunen erg veel op CGI. Vertolkingen en humor zijn prima, maar verder is de film erg voorspelbaar. Een aardige film voor fans van Ant-Man, maar het MCU zal na de laatste enigszins teleurstellende MCU-films nu echt met wat meer moeten komen zodat ze uit de dip komen waar ze nu wel een beetje inzitten. Hopelijk komt dat met de aangekondigde Avengers-films die rondom Kang zich gaan afspelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
6.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.