Angel has Fallen

Recensent:
Rogier Burghout
03-01-2020

Totaalbeoordeling:

7.7
Blu-ray

Angel has Fallen (Blu-ray)
Samenvatting

Geheim agent Mike Banning (Gerard Butler) is al jaren de trouwe beschermeling van de President (Morgan Freeman). Al diverse keren, en op diverse continenten, heeft Mike het leven van de president gered. Nu gaat Mike mee op een vistochtje voor een routineklus om de president te beveiligen. Dan worden ze aangevallen door drones en tenauwernood overleeft het tweetal het. Mike wordt direct verdacht voor de aanval en wordt in de boeien geslagen. Mike is echter overtuigd van zijn onschuld en weet zichzelf te bevrijden. Hij wil de schuldigen achter deze laffe daad opsporen en aanhouden om ook zo zijn eigen naam te zuiveren. Wat dan volgt is een gevecht tegen een onbekende tegenstander terwijl hij op de hielen wordt gezeten door het beste Secret Service-team, zijn eigen collega's, en ook nog eens de FBI. Mike moet al zijn kwaliteiten gebruiken om te overleven. 

Commentaar

Gerard Butler heeft een best indrukwekkend CV opgebouwd met actiefilms die niet echt in het B-circuit thuishoren maar ook geen Oscar-nominatie zullen krijgen. Toch zijn ze best onderhoudend en af en toe in kwaliteit best wel goed, zoals Hunter Killer, maar helaas niet allemaal. Hij heeft zelfs in een quasi-schaamteloze kopie van de klassieker Heat gespeeld, Den of Thieves, die uiteindelijk best verrassend goed was te noemen. Dusdanig dat er zelfs een vervolg is aangekondigd. Ook heeft Butler nu met Angel has Fallen een soort van zijn eigen franschise te pakken. Na Olympus has Fallen, het ietwat mindere vervolg London has Fallen heeft hij nu het derde deel gemaakt, ook met trouwe medespeler Morgan Freeman er weer bij. Angel has Fallen heeft het risico nog meer van hetzelfde te zijn, maar is dat verrassend niet het geval. Het centrale idee om de hoofdpersoon verdacht te maken en op te jagen is natuurlijk niet nieuw, maar binnen de kaders van de 'has Fallen'-films komt het best verfrissend over. De film is verder netjes gemaakt met goede actiescènes en goede vertolkingen. Gerard Butler speelt Mike Banning best goed, Morgan Freeman speelt eigenlijk zoals hij altijd speelt en de rest van de bijrollen worden voornamelijk vertolkt door onbekende acteurs. Angel has Fallen zal niet worden opgenomen in de analen der filmklassiekers, maar staat wel garant voor een avondje vermaak.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie
Regio: B
Jaar: 2019
Speelduur: 121 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch Filmworks
EAN: 8719372008515

Extra's

  • Even Heroes Fall
  • Someone to watch over me
  • Calling all Angels
  • True Faith
  • Fight for You
  • Earth Angel
  • Drone Attack
  • Truck Chase
  • Zero Gravity

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Angel has Fallen staat in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.39:1 op Bluray Disc. Het uiterlijk van de film is donker en somber en de kleuren zijn een beetje gedesatureerd om het donkere kleurenthema extra te benadrukken. De transfer geeft dit alles prima weer. Scherpte is goed en kleuren komen gebalanceerd over. Ook scènes in donkere ruimtes en 's nachts komen goed over. schaduwdetail en contrast zijn prima te noemen. Verder bevat de transfer geen fouten of artefacten. Een prima transfer op Blu-ray Disc.

Geluidskwaliteit

Angel has Fallen krijgt op Blu-ray Disc een DTS-HD Master audio 5.1-track mee in de oorspronkelijke Engelse taal. De track is erg actief met voldoende activiteit uit alle kanalen. Spraak komt netjes en helder uit de centerspeaker en door de goede dynamiek is er uit elke surroundspeaker altijd wel wat activiteit. Bij actiescènes wordt deze activiteit nog eens opgeschroefd en ondersteunt de subwoofer goed in het laag. Net als de beeldtransfer is deze audiotrack ook gewoon goed.

Extra's

Angel has Fallen krijgt op Blu-ray Disc een net pakket aan extra's mee. Deze is gelijk aan andere uitgaves in het buitenland. Alle extra's zijn in 1080p HD maar helaas niet Nederlands ondertiteld.

Even Heroes Fall (9 min)
Een featurette met een overzicht van de ontwikkelingen in de films tot dusver.

Someone to watch over me (13 min)
Deze featurette gaat over de regisseur die als nieuwkomer binnen de serie wordt bestempeld.

Calling all Angels (18 min)
Dit deel gaat over het casten van de bijrollen.

True Faith (13 min)
Deze featurette gaat over de taak van de filmmakers om alles zo authentiek mogelijk te houden.

Fight for You (10 min)
Dit deel bevat meer informatie over de gevechten en de stunts.

Earth Angel (7 min)
Een korte featurette over de gebruikte locaties in de film.

Drone Attack (2 min)
Een korte kijk naar het maken van de drone-aanval.

Truck Chase (3 min)
Een korte kijk naar het maken van de auto-achtervolging.

Zero Gravity (2 min)
Een korte kijk naar het filmen onder de verschillende weerscondities.


Conclusie

Mike Banning wordt er ingeluisd: door een drone-aanval is de president zeer kwetsbaar geworden en Mike wordt als verdachte gearresteerd. Hij ontsnapt en moet uit de handen blijven van ongeveer alle veiligheidsdiensten om zijn onschuld te bewijzen en de verantwoordelijken op te pakken. Angel has Fallen is het derde deel in de filmserie en is verrassend onderhoudend. Verwacht geen hoogwaardige cinema maar gewoon een avondje met prima vermaak. De uitgave op Blu-ray Disc is prima met een goede beeld- en geluidskwaliteit en een compleet pakket aan extra's.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch Filmworks.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:8
7.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots