Contractor, The

Recensent:
Rogier Burghout
19-09-2022

Totaalbeoordeling:

7.5
Streaming

Contractor, The (Streaming)
Samenvatting

Eltesoldaat James Harper (Chris Pine) is zeer loyaal aan het leger en heeft al vele gevaarlijke missies met goed gevolg uitgevoerd. Zijn lichaam heeft daarvoor wel de tol betaald en onder andere zijn knieën zijn helemaal kapot. Hij slikt daarvoor veel medicijnen om toch goed te kunnen fucntioneren, echter zijn die soms niet helemaal legaal. Tijdens een controle worden deze illegale substanties door de legerleiding ontdekt en wordt hij eervol ontslagen, maar wel zonder verdere pensioenbetalingen en zorgverzekering. Om de rekneingen van zijn gezin te kunnen betalen wil hij privaat beveligingswerk gaan doen. Maar dit zijn vaak erg gevaarlijke en illegale missies. Hij komt in contact met zijn oude legermaat en oude commandant Mike die een hele goede baan heeft bij Rusty (Kiefer Sutherland) waarbij hij door de Amerikaanse uitbesteedde en dus goedgekeurde missies volbrengt die ook nog eens erg goed betalen. De ideale combinatie dus. James gaat akkoord en hun eerste missie is in Berlijn om ogenschijnlijk onschuldige maar vitale informatie veilig te stellen. Maar als het team onder leiding van Mike ontdekt worden dan wordt er meteen overgegaan tot harde en dodelijke actie. Achtervolgd door de Duitse politie en ME weten JAmes en Mike ternauwernood te ontsnappen. James raakt gewond aan zijn knie en moet gedwongen achterblijven, waarbij Mike zorgt voor een veilige aftocht voor James. Maar als James toch aan zijn lot wordt overgelaten en wordt opgejaagd door van alles en iedereen, moet hij al zijn vaardigehden inzetten om in leven te blijven. Hij ontdekt dat hij verstrikt is geraakt in een gevaarlijke samenzwering en moet lang genoeg in leven blijven om thuis te komen en de ware motieven te ontdekken van degenen die hem hebben verraden.

Commentaar

The Contractor is een actiethriller, geregisseerd door de onbekende Tarik Saleh, die verder enkele afleveringen van WestWorld en Ray Donovan heeft geregisseerd. Chris Pine speelt de hoofdrol in The Contractor, en voor hem is de rol van clandenstien geheim agent geen onbekende rol gezien zijn vertoling van CIA agent Jack Ryan in Jack Ryan: Shadow Recruit en zijn recente rol als geheim agent in All The Old Knives. Verder is hij bekend als "love interest" van Wonder Woman in de twee verfilmingen. Ben Foster speelt de andere hoofdrol in de film, en hem kennen we van 3:10 to Yuma, Inferno en Hell of High Water, waarin hij ook samen speelde met Chris Pine. The Contractor is zeker een onderhoudende en bij vlagen spannende actiethriller. De opbouw van het verhaal is best goed gedaan en de locaties waar is gefilmd, onder andere in Berlijn, brengen extra overtuiging aan het verhaal. Het enige waar de film een beetje mank gaat is bij de ontknoping en de verklaring voor al hetgeen is gebeurd. Er wordt nogal hoog spel gespeeld in de film maar waarom dat exact zo is gedaan blijft vaag. De motieven van de slechterikken blijven daarom onbekend en dat is jammer. Verder is The Contractor zeker een prima actiethriller en de combinatie Chris Pine en Ben Foster brengt zeker wat extra bravoure op het scherm. Een prima film voor een onderhoudende filmavond.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Actie, Thriller
Jaar: 2022
Speelduur: 103 min
Uitgever: Amazon Prime Video

Conclusie

Ex elite-soldaat James Harper (Chris Pine) wordt door het leger aan de kant gezet en moet in het private circuit zijn geld verdienen om zijn gezin te onderhouden. Hij komt zijn oude legermaat Maike tegen (Ben Foster) die voor Rusty Jennings (Kiefer Sutherland) werkt en volgens hem zijn dit ongevaarlijke en zeer lucratieve operaties. Maar tijdens de eerste missie gaat het al fout en wordt James gewond achtergelaten en aan zijn lot overgelaten. Hij ontdekt dat hij verstrikt is geraakt in een gevaarlijke samenzwering en moet lang genoeg in leven blijven om thuis te komen en de ware motieven te ontdekken van degenen die hem hebben verraden. The Contractor is in de opbouw beste wel spannend, maar alle losse eindjes en de ontknoping komen een beetje vaag en soms niet afrond over. Verder is The Contractor zeker een prima actiethriller en de combinatie Chris Pine en Ben Foster brengt zeker wat extra bravoure op het scherm. Een prima film voor een onderhoudende filmavond.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
7.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7.5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.