Survivor


Survivor (Blu-ray)
Samenvatting

Kate Abbott (Milla Jovovich) staat bekend als een natuurlijktalent in de spionagebranche. Het lukte haar eerder eigenhandig om een plot te ontrafelen, waarmee een terroristische aanslag kon worden voorkomen. Nu wordt ze geplaatst op de Amerikaanse ambassade in Londen onder Sam Parker (Dylan McDermott). Ze heeft feitelijk maar één taak: uit de vele visum aanvragen die de ambassade dagelijks krijgt, juist die aanvragen eruit vissen die verdacht zouden kunnen zijn. Immers, wanneer een potentiële terrorist of leverancier daarvan nooit de Verenigde Staten bereikt, kan de aanslag ook niet plaatsvinden. Tenminste, zo was de gedachte. Wanneer ze uit eten gaat met een aantal van haar nieuwe collega’s, wordt er een bomaanslag op hen gepleegd en Kate is op miraculeuze wijze de enige overlevende. Direct na de aanslag wordt ze bijna alsnog neergeschoten door Nash (Pierce Brosnan). Nash is een meedogenloze en zeer efficiënte huurmoordenaar die het duidelijk op haar gemunt heeft. Hierdoor moet Kate op de vlucht slaan, maar dat ziet er natuurlijk erg verdacht uit. Al snel wordt de schuld voor de dood van haar collega’s in haar schoenen geschoven en wordt ze door alles en iedereen in de steek gelaten. Ze wordt opgejaagd door zowel de politie en veiligheidsdiensten als door genoemde huurmoordenaar. Niet alleen moet ze in leven proberen te blijven. Om haar onschuld te bewijzen en een aanslag op Times Square in New York te voorkomen moet ze eigenhandig de dader in de kraag grijpen. Zelf voor een natuurtalent als Kate is dit een uitdagende missie. Zal het haar lukken?

Commentaar

De kans is aannemelijk dat je nog nooit van Survivor hebt gehoord. Dit is niet zo vreemd, want deze film heeft afgelopen zomer maar zeer beperkt in de bioscopen gedraaid. Dat moet ook bijna wel met een bescheiden productiebudget van ongeveer 20 miljoen dollar. Pierce Brosnan wordt er niet jonger op en is niet meer de James Bond van de jaren ’90 en Milla Jolovich is zo ongeveer de koningin van B-films. Met de Resident Evil-reeks heeft zij de nodige naamsbekendheid vergaard. Regisseur James McTeigue is een echte actieveteraan. Hij regisseerde eerder culthit V for Vendetta en was regisseur van de tweede unit voor onder andere de Matrix-trilogie, Dark City en Star Wars Episode II. Helaas komt al deze ervaring maar heel beperkt uit de verf in deze film. De regie is namelijk zeker niet opvallend te noemen. Het is degelijk en niet meer dan dat. Wie de plot hierboven heeft gelezen zal wellicht al tot de conclusie zijn gekomen dat het hier een zeer standaard verhaallijn voor een thriller betreft. De hoofdrolspeler die ten onrechte beschuldigd wordt en om die reden alleen de slechteriken moet aanpakken is nou niet direct iets om nog warm voor te lopen. Als er nou nog iets nieuws mee gedaan werd dan zou dat zeker hebben geholpen, maar dit is helaas niet het geval. Na een korte inleiding komen we midden in de actie en het goede nieuws is dat het tempo er goed in zit. Dit maakt dat de film nooit verveelt. De korte speelduur helpt daar ook zeker bij. Milla Jovovich doet het heel aardig in de hoofdrol, maar echt een steractrice zal ze nooit worden. Brosnan acteert op de automatisch piloot en overtuigt maar heel beperkt. De rest van de cast is overduidelijk niet meer dan opvulling van het beeld. Hun rollen zijn te klein om echt naam te mogen hebben. Survivor blinkt uit in middelmatigheid. Er wordt niet slecht geacteerd, maar ook niet goed. Het camerawerk is niet belabberd, maar valt ook niet op. Het verhaal is spannend genoeg, maar absoluut niet origineel. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Mocht je toevallig Survivor op TV of on demand tegenkomen of voor een prikkie kunnen kopen, dan is het wellicht net de moeite waard. De film misgelopen? Dan heb je niet veel gemist.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Misdaad, Thriller
Regio: B
Jaar: 2015
Speelduur: 96 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch Filmworks
EAN: 8715664116791

Extra's

  • Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van Survivor heeft de originele beeldverhouding van 2.39:1. Het High Definition beeld heeft een 1080p/24p resolutie. Dit betekent dat het beeld progressief is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 24 beelden per seconde is (de originele filmsnelheid). Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 25 GB enkellaagse disk.

Het beeld is voldoende scherp en bevat genoeg detail zowel dichtbij als ver weg. Dit is vrij consistent, zolang er maar voldoende licht is. De transfer is vrij ondermaats bij weinig licht. Er is dan beperkt schaduwdetail en in het zwart – met overigens wel een goed zwartniveau – gaat veel detail verloren. De kleuren zijn goed in balans. Ze zijn niet overdreven, maar ook niet te ingetogen en zorgen voor een realistische uitstraling die goed bij de film past. Al met al een ruim voldoende beeldkwaliteit.

Geluidskwaliteit

Survivor wordt op deze BD-uitgave ondersteund door een DTS-HD Master Audio 5.1-track (16bit/48kHz) in de originele Engelse taal. Qua bitrate is er iets ingeleverd, waarschijnlijk om ruimte te besparen op deze enkellaagse schijf. Maar is dit ook terug te horen? Dit blijkt gelukkig reuze mee te vallen. De film zit bomvol (excuses voor de woordgrap) met explosieve actie en die komt uitstekend uit de verf. De effecten vliegen je om de oren. Hierbij worden alle speakers goed ingezet en ook het laag uit de subwoofer draagt prima bij. Ook buiten de actie om zijn er veel, soms subtiele, geluidseffecten. Dialogen zijn altijd goed verstaanbaar binnen al dit geweld.

Extra's

Er is geen menu. Na een aantal trailers start de hoofdfilm. Er zijn geen extra’s. Op buitenlandse uitgaves zijn de extra’s overigens ook heel beperkt.

Conclusie

Kate Abbott is een rijzende ster binnen de veiligheidsdiensten en wordt geplaatst op de Amerikaanse ambassade in Londen om daar tussen alle visumaanvragen de slechteriken eruit te pikken. Na een bomaanslag op haar en haar collega’s wordt ze zelf verdachte en moet ze zonder enige hulp haar onschuld bewijzen en een aanslag op Times Square in New York verijdelen. Survivor is een vrij standaard thriller, waarin alles volgens het boekje wordt gedaan. Alles aan de film is middelmatig, maar door de korte speelduur, hoge snelheid en veel actie is het wel vermakelijk genoeg. De BD-uitgave heeft een ruim voldoende beeldkwaliteit en uitstekend geluid. Er zijn geen extra’s inbegrepen, maar die zijn er in dit geval overigens ook maar beperkt op buitenlandse uitgaven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:9
Extra's:0
5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.