Undercover

Recensent:
Ludo Keeris
22-05-2019

Totaalbeoordeling:

8.7
Streaming

Undercover (Streaming)
Samenvatting

Vlak over de grens met België woont de Brabander Ferry Bouman (Frank Lammers) met zijn vrouw Daniëlle (Elise Schaap) op een camping. Inspecteur Marc Gevers (Robbie Cleiren) van de Belgische federale politie heeft een onderzoek naar Bouman ingesteld, omdat ze hem verdenken van grootschalige drugshandel. Ze kunnen de zaak echter niet rond krijgen, omdat Bouman zo slim is om zijn zaakjes altijd door anderen te laten uitvoeren. Daarom besluit Gevers om een undercover-operatie op te starten. De Belgische agent Bob Lemmens (Tom Waes) en de Nederlandse Kim De Rooij (Anna Drijver) worden aan elkaar gekoppeld en doen zich voor als stelletje Peter en Anouk, die ook een huisje op de camping gaan huren. Hun taak is om vrienden te worden met Ferry Bouman en zijn consorten, om zo meer inzage in de praktijken van de drugsbaron te krijgen. Ze weten dat ze uiterst voorzichtig moeten zijn. Eén misstap of verspreking en de hele operatie ligt in duigen en zal er voor zorgen dat Bouman voor altijd uit handen van de politie zal blijven.

Commentaar

De Belg Tom Waes is bij televisiekijkend Nederland vooral bekend van zijn How To-programma Tomtesterom en zijn reisprogramma’s, die ook op de Nederlandse televisie zijn uitgezonden. Na Undercover mogen we Tom Waes ook tot het acteursgilde rekenen. Niet dat deze Vlaams-Nederlandse misdaadserie de eerste rol voor Waes is geweest, maar een dragende rol heeft hij nog niet eerder gehad. We kunnen na het zien van Undercover stellig zeggen dat dit zeker niet zijn laatste klus is geweest, want zijn spel als de undercover-agent Bob Lemmens is voortreffelijk. Dat kunnen we ook zeggen van Frank Lammers (Michiel de Ruyter), die de Nederlandse drugscrimineel Ferry Bouman speelt. Lammers is zowel aardig en aandoenlijk als wantrouwend en bikkelhard in zijn sterke rol, welke losjes is gebaseerd op een bestaande Brabantse drugscrimineel die zijn zaakjes afhandelde vanuit een camping vlak over de grens in België. Naast Waes en Lammers zijn de belangrijkste rollen voor Anna Drijver (Komt een Vrouw bij de Dokter, Zwarte Tulp) als Kim, de partner van Bob en Raymond Thiry (Penoza) als John, de stille, achterdochtige rechterhand van Ferry Bouman. Een mooie bijrol is er voor Elise Schaap als Daniëlle, de wat naïeve en esoterische vrouw van Ferry Bouman, die door de andere vrouwen van de camping het liefst gemeden wordt. Haar Brabantse accent is voor een Rotterdamse heel overtuigend. Elk belangrijk karakter is uitstekend ontwikkeld en heeft een uitmuntende opbouw, net als het verhaal. Er zijn voldoende plotwendingen ingebouwd, zodat het nergens voorspelbaar wordt en de spanning continu hoog blijft. Elke aflevering eindigt met een geweldige cliffhanger, wat deze serie tot een uitermate geschikte binge-watch-beleving maakt.
Undercover wordt beschouwd als de eerste Vlaams-Nederlandse Netflix Original, hoewel het originele idee en opzet van productiemaatschappij deMensen kwam, in samenwerking met de Belgische omroep VRT. Netflix is later ingestapt met veel geld, wat ook aan de serie is af te zien. Undercover is een serie van internationale allure die zich kan meten met de beste (Scandinavische) misdaadseries. De verstaanbaarheid van (vooral) het Vlaams is voor ons Nederlanders niet altijd even goed, maar gelukkig is er ondertiteling (in diverse talen) beschikbaar. Het einde van de serie laat alle ruimte voor een vervolg en dat is dan inmiddels al in de maak. Dat moet in 2020 op televisie verschijnen. We kunnen niet wachten tot het eindelijk zo ver is. Een kwaliteitsserie!

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Misdaad, Televisie
Jaar: 2019
Speelduur: 497 min

Conclusie

Om beter inzicht in het handelen van een Nederlandse drugscrimineel te krijgen zet de federale Belgische politie een undercover-team in. Bob en Kim moeten als verliefd stelletje Peter en Anouk zien te infiltreren in de groep van Ferry Bouman en zo diens praktijken in kaart brengen. De kans op ontdekking ligt continu op de loer. Undercover is een ijzersterke Vlaams-Nederlandse misdaadserie die zich kan meten met de beste internationale series. Het is spannend, onvoorspelbaar en er wordt goed geacteerd, niet in het minst door televisiepersoonlijkheid Tom Waes. Dat Netflix in de serie is gestapt zegt al genoeg over de kwaliteit. Een echte aanrader!

Laatste reacties

Roberto van Rooijen  |  24-05-2019

Deze serie bekeken op een druilerige dag op Rhodos, elke aflevering sluit af met een cliffhanger waardoor je de volgende aflevering ook wilt zien. Dat is dan oo...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Angst Drugs Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
8.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.