PURECABLE nanoHQ speakerkabel - Review

Geplaatst door: Michael Hamers 11 maanden, 3 weken geleden - (0 comments)

PURECABLE opereert vanuit Arnhem. Het is een Nederlands bedrijf wat zich toelegt op het bieden van absolute topkwaliteit tegen een zeer concurrerende prijs. PURECABLE biedt een 100% tevredenheidsgarantie. Ben ik ook 100% tevreden? Je leest het in deze review.

Purecable NanoHQ - Degelijke en mooi afgemonteerde kabel

Bij het openen van de doos valt meteen op dat de kabels er erg goed uit zien. De kabels voor deze review zijn voorzien van een gevlochten grijze sleeve om de niet zichtbare paarse kabel heen. De gevlochten sleede is een optie. Aan de uiteinden vinden we Purecable Rhodium plated banaanstekkers. Rhodium heeft een aantal gunstige eigenschappen die Purecable benut; het is zeer corrosiebestendig, biedt een ontzettend goede electrische geleiding en is ook nog eens keihard. Ideaal voor toepassing op het gebied van audio dus.

Purecable NanoHQ - Nanotechniek?

Waar de naam Nano vandaan komt is de gebruikte nanotechniek. De koperstrengen worden net een natuurlijke olie behandeld met daarin zilveren en gouden nanodeeltjes. Deze nanodeeltjes vullen de kleinste oneffenheden op in de kabel voor een nog betere geleiding dan koper van zichzelf al heeft. Daarnaast zorgt deze behandeling voor een goede bescherming tegen invloeden van buitenaf. Maar wat mij betreft genoeg over de techniek. Een kabel moet gewoon het geluid zo ongekleurd mogelijk doorgeven naar mijn mening. Eens luisteren of de Purecable NanoHQ dat ook doet.

Purecable NanoHQ - Luisteren

Ik heb de Purecable NanoHQ in combinatie met verschillende versterkers en verschillende speakers getest. Ik had de mogelijkheid om de NanoHQ direct met de AudioQuest Rocket 44 kabel te vergelijken en ook met de eerder door mij gereviewde JKE Hifi kabels. Waar ik de AudioQuest als redelijk neutraal zie met een tikje dikker aangezet hoog en de JKE juist op dat gebied wat milder was, is de NanoHQ van Purecable eigenlijk heel erg vergelijkbaar qua geluidsdoorgifte met de AudioQuest Rocket 44, met dus een tikkeltje aangezet hoog. Ik had in al die tijd dat ik deze kabels kon testen maar een combinatie die niet lekker uit de verf kwam. Dat was de combinatie AudioControl en Scansonic. Hierbij leek het hoog te prominent aanwezig bij de Purecable en lag, in directe vergelijking met de AudioQuest kabel die laatstgenoemde net wat lekkerder in het gehoor. Maar dat was punt 1 marginaal en punt 2 natuurlijk ook allemaal persoonlijk en in het geheel afhankelijk van de bron en de gebruikte speakers.

Bovenal valt gewoon op dat de kabel een prettig geluidsbeeld neerzet. De stereospreiding is prima te noemen evenals de detaillering in het geluid. Zeker in combinatie met Rotel/Bowers&Wilkins was het geluid erg prettig met een open karakter. Ik heb nergens het idee gehad dat de kabels, op een tikkeltje in het hoog na, iets wegnam of wat toevoegde aan het geluid.

Purecable NanoHQ - Conclusie

Het is een lastig onderwerp om een luidsprekerkabel daadwerkelijk op geluidskwaliteit te testen. Het zijn vaak kleine nuanceverschillen en vooral persoonlijke smaak. Waar ik dan liever in mijn conclusie op focus is de bouwkwaliteit, de prijs, het gebruiksgemak en de looks. En dat zit allemaal wel goed bij de Purecable NanoHQ. De prijs/kwaliteitsverhouding is goed, de kabel is lekker flexibel en de afwerking is gewoon dik voor mekaar. Het oog wil immers ook wat en de afwerking is gewoon van een zeer hoog niveau. Absoluut een aanrader dus!

Pluspunten:

  • goede bouwkwaliteit
  • flexibele kabel
  • ruime keuze in afwerking
  • neutrale kabel

Minpunten:

  • geen


De Purecable NanoHQ begint bij €300,00 voor 2 x 1,5 meter. De gereviewde kabels van 2,5 meter kosten €360,00 per paar. Dat is inclusief afwerking naar keuze en inclusief verzendkosten. De kabel kost €40,00 per meter exclusief verdere afwerking of montage.

Meer informatie op de Purecable website